I tre uker fremover vil Tromsøbrua kun være åpen tre timer om dagen

Fra tirsdag av vil det kun være mulig å kjøre over brua i rushtrafikken.

Stenges: Tromsøbrua holder stengt utenom rushtrafikken de neste tre ukene.   Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Fra tirsdag 10. oktober til onsdag 1. november vil brua i være stengt for personbiler sett bort fra en og en halv time om morgenen, og en halv time om ettermiddagen.

Mellom klokken 07.00 og 08.30 på morgenen vil det være åpent for personbiler å kjøre fra Tromsdalen til sentrum, og mellom klokken 15.30 og 17.00 på ettermiddagen fra sentrum til Tromsdalen.

Grunnen for at brua vil holde stengt for personbiler er at fugene på brua må byttes.

- Fuger på tvers av Tromsøbrua på fylkesveg 862 skal ta av for belastninga når brua beveger seg. Den jobben har de gjort så godt, og i så mange år, at de trenger avløsning, skriver veivesenet i en pressemelding.

Mens brua holder stengt for personbiler vil det fortsatt være mulig for buss i rute, taxi og utrykningskjøretøy å kjøre over brua. Det vil også være mulig å gå og sykle over brua mens den er stengt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter