Knappe tre måneder før julaften, er jula på full vei inn i butikkene

Vi er inne bare inne i den første uken i oktober, men julen er allerede i anmarsj i flere av byens butikker.

Nå er det jul igjen: Denne uken dukket de første julevarene opp hos Skeidar. Driftssjef Kristin Harila forteller at kundene etterspør julevarer tidlig. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Debatten om når det er greit for butikker å utstille juleprodukter dukker opp hvert år rett som det er. Den første uken i oktober er Skeidar på K1 i gang med å rulle ut deres «julehus»-satsing.

– Butikkene våre får inn enorme mengder med juleprodukter i disse dager og det kommer inn i butikkene våre fortløpende. Butikken i Tromsø er generelt veldig flink på interiør og har som mål å være byens «julehus», forteller driftssjef i Skeidar Living, Kristin Harila.

Selger godt

Harila var selv butikksjef i tre år på K1 før hun gikk over til ledelsen. Hun forteller at det er godt trykk salget av juleproduktene så snart de kommer i butikken.

– Kundene sier jo ofte at det er litt for tidlig å ha juleprodukter i butikken, men har samtidig handlevognene sine fulle, ler Harila, og fortsetter:

– Jeg synes det er veldig stas når juleproduktene kommer i butikkene. Det markerer overgangen fra høst til julehøytid og det er veldig koselig. I år har vi også planer om å øke volumet på juleprodukter ganske mye og satser veldig opp mot høytiden.


Når er det greit med jul i butikkene?
Du må velge et alternativ

Nærmer seg

På nabosenteret Jekta begynner også flere av de større kjedebutikkene å stille ut juleprodukter. Julepynten på selve senteret vil ikke henges opp før om en god måned.

– Det begynner i disse dager, ja. Vi opplever etterspørsel etter juleprodukter fra kundene våre fra slutten av september. Folk liker å forberede seg i god tid og få ting unnagjort, forteller Laila Myrvang, senterleder på Jekta, og legger til:

– Julepyntet på selve senteret vil tennes i midten av november, men det er en del ting som vil settes opp litt i forkant.

Halloween først

På Nerstranda venter de til uke 47 med å henge opp julepynten, men juleproduktene er også på vei inn i deres butikker.

– Det går rykter om at Kremmerhuset får inn julevarene sine i disse tider, mens TGR har fullt fokus på halloween, sier Veronica Evertsen, senterleder på Nerstranda.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter