Debatten om når det er greit for butikker å utstille juleprodukter dukker opp hvert år rett som det er. Den første uken i oktober er Skeidar på K1 i gang med å rulle ut deres «julehus»-satsing.

– Butikkene våre får inn enorme mengder med juleprodukter i disse dager og det kommer inn i butikkene våre fortløpende. Butikken i Tromsø er generelt veldig flink på interiør og har som mål å være byens «julehus», forteller driftssjef i Skeidar Living, Kristin Harila.

Selger godt

Harila var selv butikksjef i tre år på K1 før hun gikk over til ledelsen. Hun forteller at det er godt trykk salget av juleproduktene så snart de kommer i butikken.

– Kundene sier jo ofte at det er litt for tidlig å ha juleprodukter i butikken, men har samtidig handlevognene sine fulle, ler Harila, og fortsetter:

– Jeg synes det er veldig stas når juleproduktene kommer i butikkene. Det markerer overgangen fra høst til julehøytid og det er veldig koselig. I år har vi også planer om å øke volumet på juleprodukter ganske mye og satser veldig opp mot høytiden.

Når er det greit med jul i butikkene? September Oktober Starten av november Slutten av november Ikke før 1. desember Hele året. Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Når er det greit med jul i butikkene? September 1% Oktober 14% Starten av november 43% Slutten av november 26% Ikke før 1. desember 11% Hele året. 5% Du har allerede stemt 337 stemmer

Nærmer seg

På nabosenteret Jekta begynner også flere av de større kjedebutikkene å stille ut juleprodukter. Julepynten på selve senteret vil ikke henges opp før om en god måned.

– Det begynner i disse dager, ja. Vi opplever etterspørsel etter juleprodukter fra kundene våre fra slutten av september. Folk liker å forberede seg i god tid og få ting unnagjort, forteller Laila Myrvang, senterleder på Jekta, og legger til:

– Julepyntet på selve senteret vil tennes i midten av november, men det er en del ting som vil settes opp litt i forkant.

Halloween først

På Nerstranda venter de til uke 47 med å henge opp julepynten, men juleproduktene er også på vei inn i deres butikker.

– Det går rykter om at Kremmerhuset får inn julevarene sine i disse tider, mens TGR har fullt fokus på halloween, sier Veronica Evertsen, senterleder på Nerstranda.