Troms Kraft ligger an til å gå med overskudd i år, men milliardgjelden er de fortsatt ikke kvitt

Regnskapet for 2017 så langt viser en samlet gjeld for Troms Kraft på over 3,1 milliarder kroner.

SOM FORVENTET: Konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft mener resultatene deres så langt i 2017 er som forventet. Foto: Kent-Einar Myreng  Foto: Kent-Einar Myreng

nyheter

Men konsernsjef Semming Semmingsen er ikke bekymret.

– Resultatutviklingen så langt i 2017 er som forventet, sier han i en pressemelding.

OVERSKUDD: Troms Kraft går med overskudd så langt i 2017.  Foto: Ronald Johansen

 

Styret i Troms Kraft har behandlet regnskapet per 31.08.2017. Driftsresultatene før avskrivninger (EBITDA) utgjør 322 millioner kroner.

Semmingsen forteller at produksjonsvolumet så langt i år har vært høyt, men at de lave kraftprisene har gitt dem en nedgang i inntektsrammen sammenlignet med 2016.

I samme periode i fjor hadde Troms Kraft et resultat på 385 millioner kroner før. I år ligger det på 117 millioner kroner.

Semmingsen forklarer at den store forskjellen er grunnet flere store engangseffekter i 2016.

– Salg av aksjer i Kvænangen Kraftverk AS var den største og utgjorde 273 millioner kroner.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter