Ble tatt på fersken da han satte ut ulovlig laksegarn

En mann er i Nord-Troms tingrett dømt for å ha satt ut ulovlig laksegarn.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Politiet

nyheter

I begynnelsen av august i fjor satte mannen, som er i slutten av 40-årene, ut laksegarn sør for elveutløpet til Djupelva i Tromsø. Politiet kom til stedet mens garnet fortsatt var i vannet. Politiet og mannen dro sammen ut i den nå dømtes båt, og hentet garnet inn igjen.

«Det er for så vidt prisverdig at tiltalte hjalp politiet med å hente inn sitt eget garn. På den annen side kan det vel sies å ha tatt seg dårlig ut om tiltalte skulle ha unnlatt å bistå og henvist politiet til å hente kystvakta», står det i dommen.

Mannen tilsto for politiet på stedet, men nektet å betale boten da han mente den var for høy, fremkommer det av dommen.

Mannen ble dømt til å betale 8.000 kroner i bot, i tillegg inndras laksegarnet hans.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter