Ble tatt på fersken da han satte ut ulovlig laksegarn

En mann er i Nord-Troms tingrett dømt for å ha satt ut ulovlig laksegarn.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Politiet

nyheter

I begynnelsen av august i fjor satte mannen, som er i slutten av 40-årene, ut laksegarn sør for elveutløpet til Djupelva i Tromsø. Politiet kom til stedet mens garnet fortsatt var i vannet. Politiet og mannen dro sammen ut i den nå dømtes båt, og hentet garnet inn igjen.

«Det er for så vidt prisverdig at tiltalte hjalp politiet med å hente inn sitt eget garn. På den annen side kan det vel sies å ha tatt seg dårlig ut om tiltalte skulle ha unnlatt å bistå og henvist politiet til å hente kystvakta», står det i dommen.

Mannen tilsto for politiet på stedet, men nektet å betale boten da han mente den var for høy, fremkommer det av dommen.

Mannen ble dømt til å betale 8.000 kroner i bot, i tillegg inndras laksegarnet hans.