Fare for nattefrost til uka: – Sjekk hvordan veien ser ut før du kjører på morgenen

Kjører du bil til jobb på morgenen? Da kan det være lurt å sjekke føret. Nå kommer nemlig nattefrosten.

SOL: Det vil bli sol og tørt vær neste uke, men nattefrosten kan gjøre veiene glatte.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det gode været gir seg ikke helt med det første, men gradene kryper stadig nedover på målestokken.

– Det er fare for nattefrost nå, spesielt på innlandet. Du bør ta en ekstra kikk og se hvordan veien ser ut om morgenen før du kjører. Det kan være veldig lokalt med små kulderom, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen.

– Definitivt sol

På dagtid vil temperaturen ligge på omkring fem til syv grader, og det er ikke ventet noe nedbør.

– Det ser greit ut fram til onsdag. Vi får ikke den store varmen, men det vil ikke være vind eller regn, sier Robertsen, som kan love litt sol.

– Det blir definitivt sol på dagtid fram til onsdag.

Snur til helga

Neste helg er det dessverre slutt på finværet.

– Det ser ut som det kommer rimelig dårlig vær på lørdagen med en god del vind og regn. Det kommer et kraftig lavtrykk, og når det har passert etterfølges det gjerne av surt og kaldt vær, sier Robertsen.

Men det er ingen grunn til å skifte dekk helt enda betrygger meteorologikonsulenten.

– Nei, det blir nok ikke snø i denne omgangen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter