Så langt i år er det registrert nesten 3 millioner overnattinger i Nord-Norge

Hotellene i Troms kan glise bredt etter publiseringen av overnattingstallene for august.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

531.695 overnattinger ble registrert blant de nordnorske overnattingsbedriftene i august. Det er en økning totalt på 8 prosent for landsdalen som helhet, mens Norge totalt hadde en økning på 2 prosent. Troms hadde alene en økning på 4 prosent.

– Vi konstaterer at de gode augusttallene bekrefter at det har vært en god turistsommer for overnattingsbedriftene i nord. Det er også hyggelig å registrere at trafikkøkningen kommer i hele landsdelen og på Svalbard, sier Ole Henrik Hjartøy, NHOs regiondirektør i Nordland.

Tallene fra SSB og Nordnorsk Reiselivsstatistikk viser at det de første åtte månedene i 2017 er registret hele 2.966.488 overnattinger i Nord-Norge, en økning på fem prosent fra samme periode i fjor.

Hotellene i Nord-Norge hadde en økning i losjiomsetningen på 11 prosent i august, mens campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge hadde en økning på 12 prosent i august.

Troms kunne vise til økning på hotellenes losjiomsetning på 19 prosent og en fire prosent økning på utenlandske overnattinger.