Så langt i år er det registrert nesten 3 millioner overnattinger i Nord-Norge

Hotellene i Troms kan glise bredt etter publiseringen av overnattingstallene for august.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

531.695 overnattinger ble registrert blant de nordnorske overnattingsbedriftene i august. Det er en økning totalt på 8 prosent for landsdalen som helhet, mens Norge totalt hadde en økning på 2 prosent. Troms hadde alene en økning på 4 prosent.

– Vi konstaterer at de gode augusttallene bekrefter at det har vært en god turistsommer for overnattingsbedriftene i nord. Det er også hyggelig å registrere at trafikkøkningen kommer i hele landsdelen og på Svalbard, sier Ole Henrik Hjartøy, NHOs regiondirektør i Nordland.

Tallene fra SSB og Nordnorsk Reiselivsstatistikk viser at det de første åtte månedene i 2017 er registret hele 2.966.488 overnattinger i Nord-Norge, en økning på fem prosent fra samme periode i fjor.

Hotellene i Nord-Norge hadde en økning i losjiomsetningen på 11 prosent i august, mens campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge hadde en økning på 12 prosent i august.

Troms kunne vise til økning på hotellenes losjiomsetning på 19 prosent og en fire prosent økning på utenlandske overnattinger.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter