Gatemagasinet Virkelig sliter – får 200.000 kroner fra kommunen

Kommunen vil hjelpe for å få driften til gatemagasinet Virkelig til å gå rundt.

REDAKTØR: Virkelig-redaktør Alf Sigurd Krogseth sier at kommunens tilskudd vil gjøre at magasinet kan drive ut året. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Administrasjonssjefen har innstilt på å bevilge et engangsbeløp på 200.000 kroner fra formannskapets disposisjonskonto til gatemagasinet Virkelig.

Salget sviktet

Virkelig søkte forrige uke kommunen om midler for å få støtte til husleie, strøm og trykkeri ut 2017. Nå er det innstilt på at formannskapet skal gi magasinet støtte.

Ifølge Virkelig-redaktør Alf Sigurd Krogseth vil tilskuddet fra kommunen være avgjørende.

– Det betyr at vi kan drive ut året. Vi har hatt en svikt i selgere, noe som i og for seg er positivt, for det betyr at rusomsorgen virker, og at mange klarer seg uten å selge for oss. Men da blir det også et svikt i salget og mindre inntekter.

– Vi er glad for det er levert et positivt innstilling til formannskapet, og vi være evig takknemlig for at kommunen stiller opp for oss, sier Virkelig-redaktøren.

Avrusning og soning

I søknaden til kommunen skriver Virkeligs kontorsjef Mette-Marith Aspmo:

«Virkelig trykkes i dag i et opplag på 6.000 per utgivelse med seks utgivelser i året. Hver utgave blir tilnærmet utsolgt, men i år har salget sviktet. Virkelig har vært utleveringssted for Tromsø Matsentral og vi har dermed gitt våre gjester nok mat og klær, slik at behov for å selge magasinet har falt».

Til iTromsø utdyper hun:

– I sommer hadde vi flere selgere som kom seg inn på avrusning, eller – på andre siden – at de måtte sone. Da hadde vi et mye lavere salg.

Aspmo forteller at Virkelig i dag har rundt 15 aktive selgere.

I søknaden kommer det også fram at magasinet jobber med å redusere kostnadene sine. De skriver blant annet at de har halvert antall sider i publikasjonene, og at de har redusert papirkvaliteten. De opplyser at det vil gi en årlig besparelse på 160.000 pluss merverdiavgift.

Forebyggende

Avslutningsvis skriver Aspmo i søknaden:

– Virkelig har også vist seg å være et godt kriminalforebyggende tiltak. Hvis Virkelig bidrar til å holde en russyk/vanskeligstilt person unna soning eller en behandlingsinstitusjon, går samfunnsregnskapet i pluss med et offentlig tilskudd.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter