Moe-Nilssen er godt kjent med frivillig arbeid. Til nå har hun jobbet i Røde Kors i til sammen tolv år, hun har jobbet mye med integrering av flyktninger, hun har vært samtalepartner i Tromsø fengsel, leksehjelp for barn og ungdom og vært aktiv i Røde Kors besøkstjeneste.

Likevel er hun ikke helt sikker på hvordan det blir å drive frivillighet på et sykehus.

– Da jeg så utlysningsteksten til stillingen tenkte jeg med en gang at det hørtes spennende ut. Hvordan vil det være å drive med frivillighet i et sykehus? Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Jeg har mange ideer og det blir spennende å se hva som kan la seg gjennomføre, sier Moe-Nilssen til Pingvinavisa.

– Viktig at folk har det bra

På sykehuset driver Kreftforeningen og UNN et frivillig senter for kreftpasienter. Moe-Nilssen ønsker nå å utvide det frivillige tilbudet til flere avdelinger.

– På UNN er helsepersonell ofte travelt opptatt, og pasienter får mye tid for seg selv. Da kan det være nyttig å ha noen å prate med eller gjøre ting sammen med, gjerne på tvers av avdelinger og uavhengig av diagnose, sier Moe-Nilssen og legger til:

– Jeg har jobbet mye med mennesker, og trives med det. Det er viktig at folk har det bra, og menneskekontakt er viktig.

Mange knapper å trykke på

– Frivillighet gir mange muligheter og er en nyttig ressurs. Samtidig vil det være begrensninger. Min største utfordring er at jeg ikke kjenner en så stor organisasjon som UNN godt fra før. Det blir nok mange knapper å trykke på i starten for å bli skikkelig kjent med sykehuset, sier Moe Nilssen.

Kommunikasjonssjef Hilde-Annie Pettersen er fornøyd med å få på plass en frivilligkoordinator. Dette skriver Pingvinavisa.

– Frivillighetsstrategien baner vei for å utvikle samspillet mellom frivillig sektor, næringsliv, enkeltpersoner og oss i UNN slik at pasienter og pårørende kan tilbys det lille ekstra når de er hos oss. Jeg ser fram til at UNN gjennom den nye frivillighetskoordinatoren kan sette strategien ut i livet og bygge opp et tilbud til pasienter som blir et supplement til helsehjelpen de får i UNN.

Det var Pingvinavisa, UNNs egen nettavis, som først omtalte saken.