Nå skal kinoen vise 20 timer langt «Harry Potter»-maraton

Aurora kino Fokus skal for første gang vise alle de åtte «Harry Potter»-filmene i et strekk – noe som vil ta rundt et døgn.

FOR FANSEN: Det er laget åtte filmer om trollmannen Harry Potter og hans kamp mot den onde fyrst Voldemort. Under Den store kinodagen kan historien følges fra begynnelse til slutt.  Foto: Warner Bros Pictures

nyheter

Det er i forbindelse med Den store kinodagen at kinoen i Tromsø slår til med et filmmaraton av de sjeldne.

Fredag 3. november starter visningen av den første «Harry Potter»-filmen. Så vil det gå slag i slag. Til sammen er det åtte filmer og det vil ta rundt 20 timer å se filmene i ett strekk. Først utpå formiddagen lørdag 4. november vil forestillingen være over.


Tromsø-film vant pris i Tyskland

Torfinn Iversens film «Oskars Amerika» vant den prestisjetunge hovedprisen på Lucas-festivalen i Frankfurt.


Arrangementet har allerede fått god oppmerksomhet på Facebook med en rekke kommentarer fra ivrige tromsøværinger som mer enn gjerne vil tilbringe ett døgn i en mørk kinosal.

POPULÆRT: Filmmaraton har blitt svært populært og vennegjenger finner seg til rette i kinosalene med soveposer og matpakker. Bildet er fra fjorårets Ringenes Herre-maraton som varte i rundt 12 timer.   Foto: Aurora kino Fokus

 

Flere filmmaraton

Det er ikke første gangen Aurora kino Fokus arrangerer filmmaraton. For dem har det blitt tradisjon med nattelange filmvisninger under Den store kinodagen.

– Vi har i de siste tre-fire årene brukt å kjøre filmmaratoner der vi har vist blant annet «Ringenes Herre», «Pirates Of The Caribbean» og «Jurassic Park», men det er første gang vi viser «Harry Potter» – og det med alle filmene i rekkefølge etter hverandre. Det er det lengste filmmaratonet vi har hatt og den er på rundt 20 timer. Den tidligere rekorden mener jeg det var «Ringenes Herre» som hadde, og den var «bare» på tolv timer, sier kinosjef Frank Bakkemo.

I år er det ikke bare «Harry Potter»-filmene som skal vises. Til sammen byr de på seks ulike filmmaraton.

– I fjor var det i underkant av 600 personer som så de ulike maratonene, i 2015 rundt 400 personer og i 2014 rundt 300 stykker. Med andre ord, så er det bare flere og flere som synes dette er en utrolig morsom og ikke minst, en sosial sak. Vennegjenger samler seg og har det hyggelig sammen gjennom hele natta. Vi har ekstra bemanning på gjennom hele arrangementet og dette gjør at foreldre er sikre på at ungene koser seg og er trygge sammen med oss, sier Bakkemo.

«Star Wars»-maraton

Av årets maraton kan man også se de seks «Star Wars»-filmene fra fredag kveld og gjennom natten og det vil ta rundt 13 timer. Filmene vises i den originale rekkefølgen, altså starter de med film nummer fire, fem og seks i «Star Wars»-universet, og følger deretter på med nummer en, to og tre.

De har også et eget maraton kalt «Marvel fase to». Marvel tar for seg superheltuniverset rundt «The Avengers» og i år kan man se filmene «Iron Man 3», «Thor: The Dark World», «Captain America: The Winter Soldier», «Guardians of the Galaxy», «Avengers: Age of Ultron» og «Ant-Man». Da de i fjor viste «Marvel fase 1»-maraton møtte hele 131 personer opp og fikk med seg alle filmene.

I tillegg kan man se de fem filmene med «Pirates of the Caribbean» og Johnny Depp, som varer rundt 12 og en halv time, «Ringenes Herre»-trilogien med de utvidede filmversjonene vil ta rundt 12 timer, og «Hobbiten»-trilogien vil ta åtte timer å se.

Høneblund

Som i et vanlig maraton er det, naturlig nok, ikke alle som klarer å gjennomføre hele distansen, men kinosjefen er imponert over tromsøpublikummets utholdenhet.

– Utrolig nok så er det noen som holder ut gjennom hele seansen, selv om det kanskje blir en liten høneblund innimellom. Det er noen som leverer inn håndkleet tidlig på morgenen, men det er alltids noen som klarer å gjennomføre hele maratonet, sier Bakkemo.

Soveposer og matpakker

De virkelig rutinerte maraton-seerne stiller godt forberedt. Og kinoen tilrettelegger pauser for at publikum skal gå glipp av minst mulig.

– Folk har med seg både soveposer, puter og litt ekstra å bite i – og det er det full anledning til. Både kiosk og kafé er åpen gjennom hele natta slik at det er mulig å få kjøpt seg både mat og drikke. Nytt av året er at vi lager en kupong der kundene kan forhåndsbestille mat og drikke og så vil det være klart til avhenting i pausene. Det er innlagt både røyke-, spise- og tissepauser slik at alle får gjort det de behøver i løpet av natta, sier Bakkemo.

Nå er han spent på hvor mange som stiller på «Harry Potter»-visningen og hvor mange som faktisk gjennomfører.

– Jeg kommer til å bli mektig imponert over dem som eventuelt klarer å komme seg gjennom hele «Harry Potter»-serien, sier Bakkemo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter