Stjålet bil knyttes til urmaker-brekket

Klokkene som ble stjålet fra Urmaker Jørgensen i forrige uke, hadde en verdi på flere millioner kroner.

STJÅLET: Denne bilen skal være brukt i forbindelse med innbruddet hos Urmaker Jørgensen. Den ble meldt stjålet fra en privatbolig på Tennes i Balsfjord.  Foto: Politiet

nyheter

Det opplyser politiet, som setter flere hendelser i sammenheng med innbruddet hos Urmaker Jørgensen i forrige uke.

Blant disse er:

  • Tyveriet av en Volkswagen Passat Sedan fra en privatbolig på Tennes i Balsfjord litt etter midnatt 4. oktober.
  • Innbrudd i en garasje natt til 4. oktober i Oldervik i Malangen. Politiet mener at et av verktøyene som ble stjålet herfra skal ha blitt brukt i innbruddet.
  • Hensatt VW Passat Sedan i Nordfjordbotn i Malangen 4. oktober etter klokken 04.30.

  Foto: Troms politidistrikt

 

Funnet forlatt

Bilen ble funnet 5. oktober på en traktorvei ved Riksvei 858, ikke langt fra Nordfjordbotn i Malangen.

- Vi driver kontinuerlig og går gjennom kameraovervåking for å kartlegge situasjonen. Vi mener en Passat, av den typen som er stjålet, kan settes i sammenheng med innbruddet, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand til iTromsø.


I dette området ble den stjålne bilen som politiet mistenker at ble brukt under innbruddet, funnet hensatt.


- Virker målrettet

I pressemeldingen oppfordrer politiet folk som bor på strekningen fra Ryaforbindelsen til sentrum i Tromsø, samt folk på Malangshalvøya, om å sjekke om de har hatt tyveri av spett eller slegger fra garasjer eller boder denne natta.

- Er dette snakk om profesjonelle tyver?

- Det kan vi ikke si noe om, men de virker veldig målrettede, svarer Strand.

Slegge brukt ved innbruddet hos Urmaker Jørgensen.  Foto: Politiet

Klokkene som ble stjålet hadde en samlet verdi på flere millioner kroner. Politiet opplyser i en pressemelding at de i samråd med eierne av urmakerbutikken ikke vil kommentere verdien nærmere.

Vil ha kontakt med sjåfør

- To mørke personbiler er observert kjørende, mulig sammen, ved "Piggsteinen" på E6 øst for Nordkjosbotn onsdag 4. oktober rundt kl 07.00. Den ene foretok en forbikjøring av den andre. Politiet ønsker å komme i kontakt med førerne av de to bilene, skriver politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Elin Nordgård Strand kan ikke si med sikkerhet at observasjonen av de to bilene har sammenheng med innbruddet.

- Det er noe vi ønsker å få klarhet i. Det er litt usikkerhet rundt merker og slikt, men det er to mørke personbiler som er observert. Vitnet mente det kunne se ut som de kjørte sammen, sier hun.