Fergeansatt alvorlig skadet i arbeidsulykke: – Falt 7-8 meter

En mann i 30-årene er alvorlig skadet etter en arbeidsulykke på bilfergen "Malangen" tirsdag formiddag.
nyheter

Det skjedde en arbeidsulykke på Torghatten Nord-fergen "Malangen" som går sambandet Hansnes-Karlsøy-Vannøy, meldte NRK tirsdag.

– Ulykken skjedde under en øvelse, som man gjør tilnærmet ukentlig, med en lettbåt. Kroken som holder lettbåten utløste seg selv mens båten var i lufta, og en ansatt falt 7-8 meter, sier administerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen, til iTromsø.

– Vi undersøker om det er snakk om materiell svikt. Vi har tilkalt leverandøren av utstyret for å ha engjennomgang. Sjøfartsmyndightene og sjøfartsdirektoratet har vært om bord, legger Torkildsen til.

Fergetrafikken skal være tilbake i normal drift onsdag morgen.

På spørmål om tilstanden til den skadede ansatte henviser Torkildsen til UNN.

Alvorlig skadet

Per-Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN, bekrefter at de i formiddag fikk inn en mann i 30-årene etter en arbeidsulykke i Karlsøy-området.

- Han er stabil, men har pådratt seg en alvorlig skade som han nå får behandling for, sier Johansen til iTromsø.

Arbeidstilsynet varslet

Operasjonsleder Frode Strende bekrefter at de har vært på stedet.

- Vi fikk melding om ulykken klokka 10.30, men den skal ha skjedd rundt klokka 09.30 tirsdag. Det er snakk om en fallulykke, og en mann som klaget på smerter i ryggen i etterkant, men noe mer om hva nøyaktig hva som har skjedd og skadeomfanget til mannen vet vi ikke. Arbeidstilsynet er varslet og vi vil jobbe videre med saken, sier Strende til iTromsø.

Arbeidstilsynet ønsket ikke å uttale seg om saken tirsdag ettermiddag.