Flytrafikken øker i Tromsø – langt flere tar sydenferien på høsten

Tromsø lufthavn Langnes opplevde trafikkvekst i september.

ØKNING: Flere reiser til utlandet fra Tromsø lufthavn Langnes. Det viser Avinors tall fra september.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

– Vi ser at det er mange som velger å legge sydenferien til høsten, skriver Mona Ringstrand, kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn Langnes, i en pressemelding.

I september hadde flyplassen avganger til Chania, Mallorca og Alicante. I tillegg er destinasjonene Longyearbyen, Stockholm og Luleå/Oulo tilgjengelig direkte fra Tromsø. For innland er det gjerne forretningstrafikken som tar seg særlig opp igjen på denne tiden av året sier, utdyper Ringstrand.

Vekst på 55 prosent

I september måned reiste 176770 passasjerer via Tromsø lufthavn, noe som tilsvarer en økning på 4,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Innland vokste med 3,4 prosent – det totale antallet reisende var 169414. Direkte til utlandet reiste 7356 passasjerer, som er en vekst på 55 prosent sammenlignet med september 2016.

Økningen for Tromsø lufthavn til nå i år er på totalt 8,7 prosent.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter