Kommunen vil hjelpe barnevernsbarn utsatt for overgrep: – Det er forferdelige saker

Kommunen avsluttet i 2015 oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn. Nå foreslås det å gjenåpne fondet for barnevernsbarn utsatt for overgrep.

Gjenåpner: Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg har innstilt på å gjenåpne ordningen for tidligere barnevernsbarn.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Oppreisningsfondet var for barn som var plassert av barnevernet i Tromsø kommune, og som var blitt utsatt for overgrep og uverdige omsorgsforhold under opphold i fosterhjem, på institusjon, spesialskoler og skolehjem i perioden før 1. januar 1993.

Da arbeidet ble avsluttet fikk 45 tidligere barnevernsbarn oppreisning på til sammen 24,6 millioner kroner.

Mistet fristen

Årsaken til at administrasjonen nå innstiller på å gjenåpnet ordningen er at flere personer har kontaktet kommunen for å søke oppreisning, etter ordningen ble avsluttet.

– Det er noen potensielle søkere som ikke ble gjort oppmerksom på at de kunne søke, før etter fristen. Derfor åpner vi for en begrenset periode for at man kan søke igjen, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

– Dette er forferdelige saker for de det gjelder. I dag foreligger det seks tilfeller hvor noen har forespurt å søke på ordningen, etter at den ble avviklet, sier hun.

Saken skal behandles i kommunestyret i slutten av måneden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter