Nå må fastlandsbussene kjøre omvei til sentrum

Omfattende veiarbeid i området mellom nye Otium og Mandelasletta sender fastlandsbussene nordfra i en lang omvei.

OMVEI: Rutene 20, 22, 24 og 450 til sentrum må for tiden ta omveien via rundkjøringen ved Nova-senteret på grunn av veiarbeid ved Otium og Mandelasletta.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Vanligvis kjører rute 20, 22, 24 og 450 opp Gåsværveien forbi Otium og videre vestover i Hans Nilsens vei når de skal over Tromsøbrua til sentrum.

LES OGSÅ: I tre uker fremover vil Tromsøbrua kun være åpen tre timer om dagen

I forbindelse med byggingen av det nye omsorgssenteret på Otium, har imidlertid traseen flyttet nordover til Tønsnesveien – og bussene har kjørt via TH Widdings vei og Alfred Hansens vei ned forbi Ishavskatedralen.

MIDLERTID: Busstoppet i Bruveien skal brukes av passasjerene på rute 20, 22, 24 og 450 i oktober.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Veiene stengt i perioder

Den siste uka har Tønsnesveien også vært stengt.

– Tønsnesveien har vært stengt på grunn av gravearbeid helt nede ved E8 på grunn av arbeid knyttet til nye Otium. Arbeidet i dette krysset blir avsluttet på onsdag, forteller Gjert-Henrik Vedeler, rådgiver for kommunikasjon ved Park og Vei i kommunen.

LES OGSÅ: Seks selskap kjemper mot Nobina for å overta bybusskontrakten (for abonnenter)

Men selv om Tønsnesveien blir åpnet igjen for vanlig trafikk, så vil ikke bussene kjøre der.

Må helt til Nova-senteret

Det pågår graving og asfaltering i Tromsøysundveien ved Mandelasletta – og mens dette pågår vil bussene fortsette rett fram under brua – og kjøre helt fram til rundkjøringen ved Nova-senteret.

Dette vil vedvare hele oktober, melder Troms Fylkestrafikk på sine hjemmesider.

Må bruke annet busstopp

Derfor vil passasjerer som til vanlig har brukt busstoppet på nedsiden av Ishavskatedralen – «Tromsdalen Kirke» for å ta rutene 20, 22, 24 og 450, måtte gå 100 meter sørover til busstoppet «Bruveien» mellom Esso og Ishavskatedralen – det samme som brukes av passasjerer på rute 28.

LES OGSÅ: Åpner for busskur-reklame på fylkesveiene (for abonnenter)

Passasjerer som bruker rute 26 kan fortsatt gå på bussen på stoppet «Tromsdalen Kirke».

Bussene fra sentrum påvirkes ikke av veiarbeidet ved nye Otium – de går i sine vanlige traseer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter