Stengingen av Tromsøbrua: – Har ikke fått noen negative tilbakemeldinger

Første dag med avstengt bru til fastlandet, gikk smertefritt, ifølge Statens vegvesen.

  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fra tirsdag 10. oktober til onsdag 1. november vil Tromsøbrua kun være åpen for personbiler i rushtrafikken – fra klokken 07.00 og til 08.30 og mellom klokken 15.30 og 17.00.

– Ingen negative tilbakemeldinger

Buss i rute, taxi og utrykningskjøretøy kan kjøre over Brua hele døgnet. Det samme gjelder gående og syklende.

Tirsdag var første dag hvor bilister møtte stengt bru utenfor rushtiden.

– Tilbakemeldingene fra mine folk er at det har gått veldig fint, og vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Eirin-Anne Blix.

Bytter fuger

Hun forteller at veivesenet har holdt et øye med trafikken ved bruhodet på tromsøsiden og i Tromsdalen.

– Vi vil overvåke trafikken fortløpende, sier Blix.

Årsaken til at Tromsøbrua er stengt for personbiler er fordi fugene, som blant annet skal ta opp bevegelser i brua, må byttes. Det er mellom 11 og 12 år siden sist de ble skiftet ut.

Totalt er det tre fuger på brua, og i første omgang er det fugen som er nederst på tromsøsiden som skal oppgraderes.

Advarer om kontroller

Politiet advarer bilister om at i forbindelse med stengingen av brua, vil de gjennomføre hyppige trafikkontroller i området.

Dette fordi de registrerer at det kjøres en del mot skilt i området.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter