Må møte i retten etter farlig forbikjøring

Risikerer ei bot på 10.000 kroner.
nyheter

Forbikjøringen skjedde på E8 i Balsfjord. Den siktede, en mann i slutten av 30-årene, skal ha holdt en hastighet på 104,48 km/t på en strekning hvor fartsgrensen var 90 km/t da han skulle foreta en forbikjøring av en trailer.

LES OGSÅ: Dømt til fengsel etter kjøring i narkorus

I siktelsen kommer det fram at veistrekningen var varslet med varsellinje, noe som betyr at det ikke er tilstrekkelig med sikt for å kunne foreta en normal forbikjøring.

LES OGSÅ: Kjørte fra Lakselvbukt til Tromsø med 1.68 i promille – må i fengsel

Forbikjøringen medførte at trailersjåføren bremset ned og la seg ut til høyre, heter det i siktelsen.

LES OGSÅ: Krasjet i stjålet bil og stakk av fra stedet

Mannen fikk en bot på 8.300 kroner for overtredelsen, men saken er nå havnet hos domstol. I retten vil det bli lagt ned påstand om bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter