Mann (60) erkjenner delvis skyld for voldtekt av syvåring: – Han bruker å tvinge meg til noe jeg ikke husker

Det sier den syv år gamle jenta i avhør som spilles av i retten der onkelen til faren hennes er tiltalt for grov voldtekt.

I RETTEN: Aktor Hugo Henstein fører saken mot den tiltalte mannen. Advokat Sven Crogh forsvarer 60-åringen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I rettssal 5 i Nord-Troms tingrett sitter en 60 år gammel mann fra Tromsø tiltalt for å ha voldtatt en syv år gammel jente.

Overgrepene skjedde på hans bostedsadresse gjentatte ganger i løpet av våren og sommeren 2016.

Av tiltalen kommer det fram at jenta har vært utsatt for grov voldtekt.

Sven Crogh som forsvarer mannen sier i retten at hans klient erkjenner delvis skyld etter tiltalen.

60-åringen innrømmer skyld for å ha utført seksuelle handlinger på jenta, samt at han fikk jenta til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

I slekt

Under innledningsforedraget til aktor Hugo Henstein kommer det frem at den tiltalte mannen er onkelen til den fornærmede jentas far.

Syvåringen bodde hos faren i helgene, og møtte farens onkel da hun var på besøk hos ham.

Videre forteller Henstein at man ble klar over overgrepene etter at syvåringen fortalte sin to år eldre bror om hva hun hadde opplevd.

Jenta fortalte om overgrepene

Jenta har i samtale med en politibetjent fortalt om overgrepene hun ble utsatt for. Avhørene som ble gjort i fjor sommer spilles av i retten.

– Han bruker å tvinge meg til noe jeg ikke husker, sier jenta.

Hun forteller at hun pleide å sove over hos farens onkel og at han ofte ville "kose".

Etter at hun gjentatte ganger sier at hun ikke husker hva som skjedde kommer det frem at 60-åringen fikk henne til å ta på ham.

– Han ville at jeg skulle se han naken. Uten truse. Og det ville jeg ikke, sier jenta og forteller videre at han tok av seg undertøyet og viste sitt erigerte kjønnsorgan.

– Det var vondt

– Jeg prøvde å dytte han bort men da han reiste seg kom han nærmere og så måtte jeg ta på han, sier hun og forteller at hun løp hjem til faren fordi hun ble redd.

I avhøret kommer det frem at han ved gjentatte anledninger utførte seksuelle handlinger på den da syv år gamle jenta, og hun forteller at han gjorde det både på dagtid og om natten.

– Det var vondt. Jeg likte det ikke.