Nå nærmer de seg ferdigstilling av arbeidet i Storgata

Til helgen står fortauene ferdige og i løpet av november er steinarbeidet i Storgata unnagjort.

i rute: Kommunens prosjektleder, Asle Ræder, sier at arbeidet i Storgata er i rute. Nå ferdigstilles fortauene og om en drøy måned er gata ferdig. FOTO: JOHN STRANDMO  Foto: John Strandmo

nyheter

Kommunens prosjektleder, Asle Ræder, har ingen bekymringer hva angår tidsplanen og kostnadene i Storgata. Han betegner heller ikke snø – om den skulle komme – som noe problem.

Nye ekstra

– Vi holder tidsskjemaet til tross for en god del ekstra arbeid underveis. Blant annet måtte vi utbedre svilla på Friis-gården og legge ny drenering utenfor Wickstrøm-gården (J.M. Hansen).

Asle Ræder lover hele gatebildet i Storgata ferdig i løpet av neste måned. Deretter gjenstår arbeidene i Bankgata og Kirkegata samt i selve kirkeparken. Sistnevnte vil ikke bli ferdigstilt før neste år – henimot St. Hans.

Setter på varme

Ræder og prosjektansvarlig i Braathen Landskapsentreprenør, Carl Søndenaa, tror heller ikke snøen blir noe problem. Det skyldes at det meste av vannrørene er på plass og vil bli tatt i bruk.

– Dette blir et område av sentrum hvor brøytemannskapene ikke vil operere. På grunn av vannbåren varme, vil gatebildet være snø- og isfritt, sier Ræder.

Carl Søndenaa sier at han er veldig overrasket over det materialvalget kommunen har foretatt.

– Selv om alt av stein er av topp kvalitet, er også totalprisen på 37,5 millioner kroner veldig bra. I sum tror jeg Tromsø får landets fineste gate når alt står ferdig, sier entreprenøren.

Han har 15–20 mann i arbeid på det meste. Blant disse inngår lokale leverandører av el- og rørinstallasjoner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter