Nå nærmer de seg ferdigstilling av arbeidet i Storgata

Til helgen står fortauene ferdige og i løpet av november er steinarbeidet i Storgata unnagjort.

i rute: Kommunens prosjektleder, Asle Ræder, sier at arbeidet i Storgata er i rute. Nå ferdigstilles fortauene og om en drøy måned er gata ferdig. FOTO: JOHN STRANDMO 

nyheter

Kommunens prosjektleder, Asle Ræder, har ingen bekymringer hva angår tidsplanen og kostnadene i Storgata. Han betegner heller ikke snø – om den skulle komme – som noe problem.

Nye ekstra

– Vi holder tidsskjemaet til tross for en god del ekstra arbeid underveis. Blant annet måtte vi utbedre svilla på Friis-gården og legge ny drenering utenfor Wickstrøm-gården (J.M. Hansen).

Asle Ræder lover hele gatebildet i Storgata ferdig i løpet av neste måned. Deretter gjenstår arbeidene i Bankgata og Kirkegata samt i selve kirkeparken. Sistnevnte vil ikke bli ferdigstilt før neste år – henimot St. Hans.

Setter på varme

Ræder og prosjektansvarlig i Braathen Landskapsentreprenør, Carl Søndenaa, tror heller ikke snøen blir noe problem. Det skyldes at det meste av vannrørene er på plass og vil bli tatt i bruk.

– Dette blir et område av sentrum hvor brøytemannskapene ikke vil operere. På grunn av vannbåren varme, vil gatebildet være snø- og isfritt, sier Ræder.

Carl Søndenaa sier at han er veldig overrasket over det materialvalget kommunen har foretatt.

– Selv om alt av stein er av topp kvalitet, er også totalprisen på 37,5 millioner kroner veldig bra. I sum tror jeg Tromsø får landets fineste gate når alt står ferdig, sier entreprenøren.

Han har 15–20 mann i arbeid på det meste. Blant disse inngår lokale leverandører av el- og rørinstallasjoner.