Denne sentrumsveien skal graves opp

I tre måneder blir det veiarbeid i Elvegata, veien som går forbi tinghuset ved Nansenplass.

Skal grave: Vann og avløp skal sanere avløpsledninger langs veien som går forbi tinghuset.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Det er Vann og avløp i Tromsø kommune som skal gå i gang med et større arbeid i nordbyen. De har nå sendt ut nabovarsel.

De skal sanere avløpsledninger. I brevet de har sendt ut forklarer de at både overvann og spillvann føres i en felles avløpsledning til pumpestasjonen på Nansenplass. Det mener de gir for stor belastning på avløpsnettet og skal skille spillvann og overvann, slik at rent overvann kan renne rett ut i Tromsøysundet i en egen ledning.

Starter på nyåret

Vann og avløp starter arbeidet i januar 2018 og regner med det vil pågå fram til mars.

Gravearbeidet starter ved krysset i Skippergata og Elvegata og så skal det graves ned veien forbi tinghuset og helt ned mot Nansenplass.

– Arbeidene medfører at det i de aktuelle veiarealene skal graves grøfter med 2,5-3,5 meters dybde. Det vil derfor ikke være til å unngå at arbeidene i noen grad vil medføre ulemper, skriver Vann og avløp i nabovarselet som er sendt ut.

Einar Sørensen Maskinentreprenør AS har fått oppdraget med å utføre gravingen og i brevet skriver Vann og avløp at entreprenøren så langt det er mulig sørge for at trafikkavviklingen går så normalt som det lar seg gjøre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter