Faren til den voldtatte syvåringen brast i gråt: – Verden raste sammen

Den tiltalte mannen (60) bodde i nabohuset til den voldtatte jentas far. I retten forteller faren at han hadde et svært nært forhold til mannen.

FORSVARER: Sven Crogh forsvarer den 60 år gamle mannen som har erkjent delvis skyld.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I rettens andre dag forteller faren til den voldtatte jenta at han hadde et nært forhold til den tiltalte 60-åringen, som er hans onkel.

60-åringen er tiltalt for grovt å ha voldtatt jenta gjentatte ganger i fjor da hun var syv år gammel.

Onsdag fortalte den tiltalte at han har utført seksuelle handlinger på jenta samt at han har fått henne til å utføre seksuelle handlinger på ham selv.

Overgrepene skjedde på den tiltaltes bostedsadresse i Tromsø. Jentas far, som er helgepappa, bor i nabohuset.

– Han har fungert som en reservepappa for meg. Jeg hadde 110 prosent tillit til den mannen. Vi snakka om alt og delte alt, sier faren til jenta.

– Jeg føler et slikt svik det ikke går an å beskrive.

Les også: – Han bruker å tvinge meg til noe jeg ikke husker

– Det var helt utenkelig

Det var i fjor sommer at jenta fortalte sin storebror om overgrepene hun var utsatt for. Faren fikk vite om hendelsene dagen etter.

– Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da. Jeg fikk en sånn ekkel følelse, sier faren.

Faren forteller videre at jenta hadde vært mye hos hans onkel, og at hun ved flere anledninger hadde overnattet på det faren trodde var et eget rom. I retten har det kommet frem at 60-åringen sov i samme seng som syvåringen.

– Det hun fortalte var helt forferdelig. Det var helt utenkelig. Det var som om verden raste sammen. Og så tenkte jeg at jeg måtte finne ut om dette var sant, sier faren.

Det er åpenbart tøft for faren å sitte i rettssalen, og da aktor leser opp tiltalen som beskriver hva datteren hans er utsatt for, begynner han å gråte.

– Dette påvirker oss alle. Vi vil jo egentlig legge det bak oss og gå videre. Men det er vanskelig.

Les også: – Jeg skulle aldri gjort det. Det er forferdelig

Endret forklaring

Onsdag nektet 60-åringen for en rekke av påstandene som jenta har avgitt i avhør, der hun blant annet fortalte at han hadde tvunget henne til ting hun ikke ville.

Torsdag endret han derimot forklaring, og sa fra tiltalebenken at han hadde tatt initiativ til flere av de seksuelle handlingene.

Han samtykket videre til å betale oppreisning til jenta. Bistandsadvokat Helen Annie Jenssen fremmet onsdag et krav om erstatning på 175.000 kroner.

På spørsmål fra aktor Hugo Henstein om han synes at jenta fortjener oppreisning svarer mannen:

– Ja, det gjør hun. Det jeg har gjort er forferdelig.