Ikke fornøyd med økning i moms

Reiselivssjefen i Tromsø frykter at den foreslåtte økningen i turistmoms vil ramme de minste reiselivsbedriftene.

IKKE FORNØYD: Reiselivssjef Chris Hudson er ikke glad for at regjeringen vil øke reiselivsmomsen fra åtte til ti prosent. – Det vil gå ut over de minste reiselivsbedriftene, sier han. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Regjeringen foreslår at momsen på overnatting, aktiviteter og andre reiselivstjenester skal få økt momssats – fra åtte til ti prosent.

Dette liker reiselivssjef Chris Hudson særdeles dårlig.

– Dette er en måte å hente penger fra næringen som vi ikke får noen nytte av. De forsvinner inn i et stort sluk, sier han.

LES OGSÅ: UiT-rektor: – Vi har fått omtrent det vi kunne forvente

En økt reiselivsmoms er stikk i strid med tidligere signaler fra regjeringen, mener han.

– De er sterke motstandere av turistskatt, men moms på reiseliv – det kan de akseptere, sier han med et sukk.

Ifølge Hudson vil økningen svekke norske bedrifters konkurranseevne.

– Vi vil få vanskeligheter med å konkurrere i det internasjonale markedet, påpeker han.

LES OGSÅ: Redningsselskapet frykter for sjøsikkerheten

Reiselivssjefen mener at økt moms vil gå hardest utover mindre bedrifter som ikke har samme økonomiske muskler som de store aktørene.

– Dette er penger som kunne vært brukt i bedriftene til å bedre kvaliteten og servicen til turistene, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter