Mann (60) tiltalt for grov voldtekt av syvåring endrer forklaring: – Jeg tok også initiativ

Onsdag stod 60-åringen hardnakket på at det var den syv år gamle jenta som tok initiativ til de seksuelle handlingene. Torsdag endrer han forklaring.

I RETTEN: Bistandsadvokat Helen Annie Jenssen hilser på forsvarer Sven Crogh i tingretten onsdag morgen. I bakgrunnen er aktor Hugo Henstein.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Først var det hun som tok initiativ. Men etter hvert gjorde jeg det. Jeg tok også initiativ, sier mannen i rettens andre dag der han sitter tiltalt for å ha voldtatt en syv år gammel jente.

Jenta er datteren til hans nevø.

Overgrepene skjedde på hans bostedsadresse i Tromsø gjentatte ganger i løpet av våren og sommeren 2016, da jenta var besøk hos faren som bodde i nabohuset.

Mannen erkjente onsdag delvis skyld etter tiltalen.

Han samtykker videre til å betale oppreisning til jenta. Bistandsadvokat Helen Annie Jenssen fremmet onsdag et krav om erstatning på 175.000 kroner.

Ønsker evnevurdering av tiltalte

Torsdag endrer han forklaring.

– Jeg erkjenner det hun har forklart, sier mannen før dommer Bjørn André Holmen spør om han da erkjenner skyld etter hele tiltalen.

– Nei, sier mannen og forklarer at noen av de tingene han nektet for i går ikke stemmer likevel.

Mannen i retten onsdag: – Jeg skulle aldri gjort det

Mannens forsvarer, Sven Crogh, sier torsdag morgen at han ønsker å se på mulighetene til å dele opp saken, da det kan være aktuelt med en sakkyndig-vurdering av tiltalte.

– Det vil da være snakk om en evnevurdering av ham, sier Crogh.

Mannen sa jenta ville det selv

Jenta har i dommeravhør fortalt at hun ble tvunget til å utføre seksuelle handlinger på mannen, og at han har tvunget seg på henne.

Av tiltalen kommer det fram at jenta har vært utsatt for grov voldtekt.

Den tiltalte forklarte seg for retten onsdag, og sa blant annet at det var jenta selv som hadde ønsket å gjøre de seksuelle handlingene. Både aktor Hugo Henstein og dommer Bjørn André Holmen spurte mannen om hvorfor han ikke stoppet henne, og 60-åringen svarte da at syvåring hadde truet med å fortelle om hendelsene til skoleansatte og foreldrene.

– Jeg skulle aldri ha gjort det. Det er forferdelig, det er grusomt, sa han.