UiT-rektor: – Vi har fått omtrent det vi kunne forvente

Rektor ved Universitetet i Tromsø, Anne Husebekk, er relativt godt fornøyd med regjeringens statsbudsjettforslag.

FORNØYD: UiT-rektor Anne Husebekk sier at regjeringens budsjettforslag er til å leve med. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Det er ingen store overraskelser i budsjettforslaget – og vi har fått omtrent det vi kunne forvente, sier Husebekk på telefon fra Island.

Hun har nettopp lest deler av statsbudsjettforslaget da iTromsø får fatt i henne.

– Vi har ikke fått de ekstra studieplassene for sykepleiere eller innenfor fiskerifag som vi hadde håpet på, men vi har fått økt antall studieplasser innenfor IKT, sier hun.

– Vi er også fornøyde med at det er gitt prosjekteringsmidler på 19 millioner kroner til nytt museum, sier hun.

LES OGSÅ: Redningsselskapet frykter for sjøsikkerheten

Et annet satsingsfelt som berører UiT, er etableringen av et nytt Havsenter i Tromsø.

– Det er et kjempebra tiltak der vi skal samle kunnskap om hav og arktiske forhold i det som skal bli et nasjonalt og internasjonalt viktig senter, sier hun.

Husebekk skal lede styret for senteret, som skal være på plass 1. januar.

Universitetet i Tromsø får en basisbevilgning på 3,17 milliarder kroner i 2018 – noe som er omtrent det samme som året før om man regner inn prisveksten.

LES OGSÅ: Regjeringen bruker 231,1 milliarder kroner av oljeinntektene

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter