Totalrenovering har startet planarbeidet med tanke på oppgradering av Tromsøysundveien 5 med ny etasje og nybygg på sør- og østsiden.

Midt i smørøyet

Bortsett fra Tromsø Camping, er det dårlig med overnattingsfasiliteter sentralt i Tromsdalen.

– Det er ingen hotell på fastlandssiden i dag. Vi hadde jo Havblikk Kafé og Pensjonat i gamle dager. Hvem som eventuelt skal drifte hotellet, er for tidlig å si nå. Området ligger midt i smørøyet, i det gamle Tromsdalen sentrum, sier prosjektleder Roger Ness i Totalrenovering.

Ny etasje og tilbygg

I forbindelse med at de ønsker å omregulere eiendommen til næringsbebyggelse, i hovedsak hotell/overnatting, er det avholdt naboskapsmøte og oppstartsmøte for reguleringsplanen for området som også omfatter Tromsøysundveien 7 (Blå Kors-bygget).

– Vi ønsker å utvikle Tromsøysundveien 5 til hotell med en ekstra etasje og et frittstående bygg, til sammen 2.500 til 3.000 kvadratmeter, sier Ness.

Parkering under jorden

Ifølge planene ønsker Totalrenovering å oppgradere dagens bygg (hvor polet og et treningssenter lå tidligere, red.anm.) til et med mer moderne uttrykk, gjerne med større glassparti.

Nybygget er tenkt plassert langs søndre og østre tomtegrense, med inngang fra fortau/gangvei langs Tromsøysundveien. Det er planer om en parkeringskjeller under hotellet og utearealet.

Trafikkutfordring

Tomta ligger mellom Bruveien (E8) og Tromsøysundveien. Akkurat det kan bli en planutfordring.

– De trafikale forholdene i området blir et interessant plantema. Det er begrenset hva man kan få til i ei skråning mellom de to veiene. Vi skal finne gode måter å utnytte tomta på, med et akseptabelt høydenivå, sier Roger Ness.

Han håper at reguleringsplanen er godkjent om ett års tid og at spaden kan stikkes i jorda i 2019.