45 dagers fengsel for fyllekjøring

En tromsømann i 50-årene er dømt til 45 dagers fengsel og 30.000 kroner i bøter for to tilfeller av fyllekjøring.

STRENG DOM: En tromsømann i 50-årene må i fengsel i 45 dager og betale en bot på 30.000 kroner for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand.  Foto: Petter Strøm

nyheter

I tillegg mister mannen rettet til å kjøre bil på livstid.

Dommen ble gitt i Nord-Troms tingrett.

Tatt i Tromsdalen

I det ene tilfellet ble han tatt etter å ha vært ute og spist i Tromsdalen – og da han ble stanset av politiet hadde han en konsentrasjon av alkohol i utåndingsluften på nesten én promille.

I det andre tilfellet var promillen enda høyere – 1,42. Da ble mannen tatt mens han prøvde å parkere sin bil i sentrum.

Kjørte uten førerkort

I domsavsigelsen legges det vekt på at det er skjerpende omstendigheter for begge forholdene ettersom han ikke hadde gyldig førerkort. Han hadde nemlig blitt fradømt sertifikatet tidligere for fortkjøring.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter