Nær å miste skjenkebevillingen

Etter å ha fått nye prikker fra skjenkekontrollen henger bevillingen til å selge alkohol i en tynn tråd for utestedet i Storgata.

Arkivbilde  Foto: SALLY ROSENDAHL

nyheter

Etter en kontroll 25. august ble utestedet Solid gitt fem prikker fra Tromsø kommune, for brudd på skjenkebestemmelsene. Tre brudd på alkoholforskriften ble avdekket under tilsynet.

I rapportens kommentar hevder kontrollørene å ha bli anklaget for selv å være ruset av Solids ansvarshavende – som også truet med å tilkalle politiet.

I sitt tilsvar hevder derimot ansvarshavende ved Solid at han/hun ved to anledninger prøvde å roe ned situasjonen.

Kommunen skriver følgende advarsel til Solid i sitt vedtak etter skjenkekontrollen, der Solid får fem prikker:

«Dere har nå totalt 10 prikker. Hvis dere får tolv prikker eller flere i løpet av to år, kan vi inndra skjenkebevillingen etter gjeldende regler i Alkoholforskriften § 10–2 til § 10-6.»

Butikk fikk også prikk

Matkroken på Sommarøy har også fått en prikk fra kommunen, for brudd på alkoholforskriften § 3–3. Kommunen skriver følgende i sitt vedtak datert 12. oktober:

«Vi har konkludert med at her blir Alkoholforskriften brutt med at alkoholholdig og alkoholfri drikk plasseres slik at den kan forveksles.»

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter