Varsler rufsete høstuke i Tromsø

Du bør planlegge hovedsakelig innendørsaktiviteter denne uka.

REGNET KOMMER: Fra mandag vil det regne – og regnet vil trolig vedvare fram til slutten av uka.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

For det er ikke spesielt oppløftende prognoser som meteorologene ved Vervarslinga for Nord-Norge kommer med.

Ifølge meteorologkonsulent Rune Skoglund så ser det ganske så rufsete ut.

Vil nok regne hele uka

– Ja, det begynner med regn allerede fra mandag morgen – og regnet vil nok vedvare et godt stykke utover tirsdagen, sier han til iTromsø.

Onsdagen og torsdagen vil heller ikke være «tørre», sier han videre.

– Hele uka vil nok være preget av nedbør. Det vil være et jevnt sig og man vil nok bli passe våt, sier han.

Hvorvidt vi tar med oss nedbøren inn i helga er for tidlig å si noe om, mener Skoglund.

IKKE LIKE FINT: Rune Skoglund kan ikke love like fint vær som på bildet. – Det blir nok normalt høstvær med et jevnt sig av regn, sier han.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Ikke minusgrader

– Det er nok for langt unna for å kunne si noe sikkert, prognosene er for usikre og spriker, sier han.

Heldigvis ser det ut til at vi slipper snø og nattefrost.

– Det vil nok ikke bli minusgrader til uka, selv om det muligens kan bli ned mot null grader dersom skydekket sprekker opp om natten, sier han.

Ifølge Skoglund er været nå tilbake til normalen etter en særdeles fin september – som er gått til historien som en av de flotteste værmånedene i manns minne.

– Vi er nok tilbake til vanlig høstvær igjen, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter