For tiden har Ingvild Austgulen (28), Malin Lagerkvist (29) og Emma Nyberg (27) en midlertidig adresse i Salarøyveien på Kvaløya. Nå jakter de på en permanent plass for bobilene sine hvor de også må ha tilgang til bad og strøm.

Veldig koselig

– Plassen nord på Kvaløysletta er veldig koselig – helt nede i sjøkanten. Men her kan vi ikke være lenge og trenger derfor en ny plass, sier 28-åringen som kommer fra Bodø og jobber som musiker.

Historien rundt jentetrioen er spesiell. Etter et hyggelig møte i Lofoten, skilte de lag.

Holdt kontakten

– Men vi holdt kontakten. Så da vi oppdaget at vi hver for oss hadde kjøpt bobil og i tillegg hadde Tromsø som mål, var det tid for et nytt møte, forteller svenske Malin Lagerkvist.

Her jobber hun som veterinær, men surfer, går på toppturer og står på ski så ofte hun kan.

Da iTromsø møtte jentene, hadde Emma Nyberg tatt turen hjem til Nord-Sverige. For tiden klatrer hun i italienske fjell, men er tilbake om ikke lenge, opplyser venninnene.

Vi bo sammen

– Når vi først er samlet i Tromsø, vil vi helst bo sammen. Derfor håper vi at noen har plass til oss og kan gi oss tilgang til do og bad samt en strømkontakt eller to, sier Ingvild Austgulen.

Jentene er ikke kravstore. Bobilene er heller ikke av de største.

– Vi kjøpte bilene fordi det er en billig boform. Først trodde vi at det skulle bli enkelt å finne plass i Tromsø. Men etter å ha kontaktet både private og kommunen, er vi fortsatt uten en permanent løsning for vinteren, sier 29-åringen.

Hjemmekoselig

– Vi har ikke store plassen i bobilene, men har gjort det så hjemmekoselig som mulig.

– For min del endte jeg opp med å kjøpe en gammel varebil og innredet den til et mobilt hjem. I arbeidet fikk jeg brukt både min gamle barneseng og materialer fra hjemmet i Gøteborg, sier livsnyteren Malin Lagerkvist.