Her viser TIL Premier League-kampen ulovlig

TIL har lisens til å vise kamper for inntil 18 personer, da de viste Premier League-kampen på lørdag i VIP-loungen var over 100 personer tilskuere.

ulovlig visning: Over 100 personer så kampen mellom Liverpool og Manchester United i TILs VIP-lounge lørdag, det hadde ikke TIL lisens til. Foto: Tipser 

nyheter

Det får kommersiell direktør Bernt Andersen i TV2 Sumo til å reagere.

– Vi ser alvorlig på saker der være rettigheter blir brutt. Våre rettigheter til Premier League skal ikke misbrukes, slår han fast, og tilføyer:

– Vi vil ta kontakt med TIL for å avklare hvorvidt de har fulgt bestemmelsene for visning av kampen mellom Liverpool og Manchester United på Alfheim.

Kreves lisens

Han understreker at det kreves lisens fra distributør til å vise kampen offentlig. Da iTromsø snakket med Bernt Andersen var det fortsatt ikke klarhet i hvilken lisens TIL hadde.

TILs markedssjef Trond Steinar Albertsen kan imidlertid bekrefte at de viste kampen uten å ha riktig lisens.

– Vi legger oss flate for det som har skjedd. Det var vært en intern informasjonsglipp, og vi skal nå skjerpe rutinene våre slik at det ikke skjer igjen. Slike ting skjer av og til dessverre, sier han.

Han opplyser at TIL har lisens for å vise kampen for inntil 18 personer, og at han anslår at det var mellom 100 og 150 personer innomVIP-loungen på Alfheim og så kampen.

Ber om tilgivelse

TIL har vært i kontakt med Canal Digital og forklart situasjonen, nå venter de på svar fra dem om hvilken form for reaksjon de kommer med.

– Jeg håper at de ser på oss som en god kunde og samarbeidspartner, og at vi kan bli enige om en fornuftig løsning. Vi spiller på lag, og vi kjøper mye tjenester fra dem – så vi håper på at vi blir enige, sier Albertsen.

– Det hele har skjedd i «kampens hete», men med beste hensikt. Vi ser det ikke som en stor sak, og det håper jeg ikke TV 2 Sumo eller Canal Digital gjør heller.

Han opplyser at hensikten bak visningen var å lokke folk til Alfheim for å se kampen mot Rosenborg.

– Vi så på dette som en grei form for vorspiel, så viste det seg at vi ikke oppfylte alle lisensbestemmelsene.