Stenger Tromsøbrua for all trafikk i kveld

Tromsøbrua vil være stengt mellom klokken 18.00 og klokken 06.00

STENGT: Natt til tirsdag vil ingen kjøretøy kunne passere over Tromsøbrua. 

nyheter

Det opplyser Statens vegvesen i ei pressemelding.

– Når vi har fått betongen på plass, trenger den disse timene uten noe bevegelse i veibanen. Derfor må vi holde brua stengt for alle kjøretøy, busser og drosjer inkludert, sier prosjektleder Eirin-Anne Blix.

I rute

Det var i forrige uke veivesenet startet utskiftningen av fugene på brua, noe som medfører at brua kun er åpen for personbiler i rushtrafikken – fra klokken 07.00 til 08.30 og mellom klokken 15.00 til klokken 17.00.

Etter at stengingen av brua natt til tirsdag, vil det igjen kun være mulig å passere med personbil i rushtiden. Utenfor disse rushtidene er det bare rutebusser, taxi og utrykningskjøretøy som kan passere. Også de som går og sykler kan komme over.

– Vi er godt i rute med arbeidet. Slik det ser ut nå, klarer vi med god margin å gjøre jobben ferdig i løpet av de tre ukene vi satte av. Det er vi glade for, siden vi vet at den stengte brua gir ulemper for mange. Likevel må vi bare be om forståelse, for denne jobben er helt nødvendig, sier Blix.

Anbefaler å la bilen stå

Etter planen skal arbeidet med brua være ferdig 1. november.

– Brua har ikke samme kapasitet som normalt mens vi jobber, blant annet fordi vi må dirigere trafikken manuelt. Hvis mange nok lar bilen stå, blir det bedre flyt over brua og i Tromsøysundtunnelen, sier Blix.