UiT-studenter vant amerikansk forskningspris

Syv masterstudenter i landskapsarkitektur ved UiT og AHO har nå vunnet prestisjetung amerikansk pris.

VINNERE: Jérôme Codèr (bak til venstre), Mats Kemppe, Riccardo Pravettoni, Rasmus Weitze Pedersen, Hans Stefan Eriksson, Matthew Poot. Foran fra venstre: Eimear Tynan, Audrey Touchette, Hsiang-Hsiang Wang (ikke del av kurset), Janike Kampevold Larsen, Brona Keenan, Ellen Öttinger. Foto: Privat 

nyheter

Det skriver UiT på sine nettsider. The American Society of Landscape Architect sin pris for fremragende forskning 2017, har de fått for et kurs om Arktiske territorier – «Svalbard: Et territorium i forandring».

Det er et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Kurset er også laget i dialog med Future North-prosjektet og Norges forskningsråd.

LES OGSÅ: Tromsømann til topps i Forsker Grand Prix

Eksperiment

Ti dager ble tilbrakt på Svalbard for å se hvordan hele øygruppen er i rask endring og hvordan det best kan formidles.

LES OGSÅ: Slik takler kroppen ekstreme påkjenninger

Janike Kampevold Larsen er førsteamanuensis ved Institutt for urbanisme og landskap ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hun har vært med på å koordinere masterutdanningen i Tromsø de siste årene.

– Med dyktige studenter på laget kunne vi utvide rekkevidden av undersøkelsene. Dette kurset var et eksperiment, der vi testet ut hvordan man underviser i et stort territorium, sier hun til UiT.

LES OGSÅ: Vil gjøre verdiløst reststoff fra fiskeindustrien om til verdifull bioplast

Reiser til Los Angeles

Prisen studentene nå får skal deles ut i USA. Larsen skal representere dem ved utdelingen.

– Jeg tror vi ennå ikke helt har forstått hvor stor denne prisen er, men den regnes som en av de aller høyeste utmerkelsene innen landskapsfaget i USA. ASLA har flere priskategorier, men dette er den eneste innen forskning. Jeg gleder meg veldig til å dra til LA, sier hun til UiT.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter