UiT-studenter vant amerikansk forskningspris

Syv masterstudenter i landskapsarkitektur ved UiT og AHO har nå vunnet prestisjetung amerikansk pris.

VINNERE: Jérôme Codèr (bak til venstre), Mats Kemppe, Riccardo Pravettoni, Rasmus Weitze Pedersen, Hans Stefan Eriksson, Matthew Poot. Foran fra venstre: Eimear Tynan, Audrey Touchette, Hsiang-Hsiang Wang (ikke del av kurset), Janike Kampevold Larsen, Brona Keenan, Ellen Öttinger. Foto: Privat 

nyheter

Det skriver UiT på sine nettsider. The American Society of Landscape Architect sin pris for fremragende forskning 2017, har de fått for et kurs om Arktiske territorier – «Svalbard: Et territorium i forandring».

Det er et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Kurset er også laget i dialog med Future North-prosjektet og Norges forskningsråd.

LES OGSÅ: Tromsømann til topps i Forsker Grand Prix

Eksperiment

Ti dager ble tilbrakt på Svalbard for å se hvordan hele øygruppen er i rask endring og hvordan det best kan formidles.

LES OGSÅ: Slik takler kroppen ekstreme påkjenninger

Janike Kampevold Larsen er førsteamanuensis ved Institutt for urbanisme og landskap ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hun har vært med på å koordinere masterutdanningen i Tromsø de siste årene.

– Med dyktige studenter på laget kunne vi utvide rekkevidden av undersøkelsene. Dette kurset var et eksperiment, der vi testet ut hvordan man underviser i et stort territorium, sier hun til UiT.

LES OGSÅ: Vil gjøre verdiløst reststoff fra fiskeindustrien om til verdifull bioplast

Reiser til Los Angeles

Prisen studentene nå får skal deles ut i USA. Larsen skal representere dem ved utdelingen.

– Jeg tror vi ennå ikke helt har forstått hvor stor denne prisen er, men den regnes som en av de aller høyeste utmerkelsene innen landskapsfaget i USA. ASLA har flere priskategorier, men dette er den eneste innen forskning. Jeg gleder meg veldig til å dra til LA, sier hun til UiT.