Onsdag var det premiere av den nye TV2-serien «Truls à la Hellstrøm», og i alt satt 448.000 klistret til TV-skjermen for å få med seg det nye TV-konseptet.

Programlederen og komikeren fra Tromsø reiser sammen med TV-kokk Eyvind Hellstrøm verden rundt for å la seg inspirere, lage mat og ikke minst lage underholdning.

Les også: Truls Svendsen og NRK-Felberg i julegrøsser

– En drøm

I første episode besøkte duoen Japan hvor Truls fikk et innblikk i den japanske matkulturen, og han fikk testet seg kokk i en pop up-restaurant midt i Tokyo.

– Vi har gledet oss veldig til å vise denne programserien. Vi har kost oss på tur og opplevd mye artig. Dette er et program som kombinerer humor med mat og drikke. Det kan jo ikke bli bedre enn det, sier Truls Svendsen til iTromsø.

– Jeg har fått lov til å reise i Eyvind Hellstrøms verden. Det har vært en drøm, legger han til.

Les også: Truls Svendsen kåret til årets TV-navn

Minimalt med forberedelser

Opptakene til serien er gjort i perioder fra januar til juni i år, noe som resulterer i totalt åtte episoder på TV2.

– Jeg var litt redd for Hellstrøm før jeg ble kjent med ham. Jeg hadde det inntrykket jeg tror mange har av ham, nemlig at han er litt småskummel. I realiteten er han en bra, varm og hyggelig fyr. Samtidig blir han streng når det kommer til å levere på kjøkkenet. Jeg leverer ikke til hans standarder, og det blir det god TV av, sier Svendsen.

Og det var noe seerne fikk være vitne til i første episode av programmet. Der fikk nemlig Svendsen prøve seg som kokk på en pop up-restaurant i Tokyo.

– Jeg fikk minimalt med forberedelsestid. Jeg tror enhver kokk som skulle servert noe slikt, ville ha øvd litt før man serverer maten. Men jeg ble bare hevet ut i det, sier han.

Les også: Truls Svendsen debuterer som rapper på TV

Nye utfordringer

Gjestene så ut til å være fornøyd med maten, sett bort fra at risen var litt for våt. Til og med Hellstrøm lot seg imponere av komikeren.

– Det er stas at han ble fornøyd, men det er ikke alle gangene han er det. Det kommer virkelig dårlige tilbakemeldinger også. Han er en nerd innen matfaget, og er ekstremt opptatt av presisjon, sier han.

Neste stopp for duoen blir Barcelona for å lære av spansk matlaging, men det blir også i denne episoden tid for utfordringer. I Tokyo ble Hellstrøm med Svendsen på karaoke. I Barcelona blir det mer lettkledd.

– Vi skal teste ut yoga på surfebrett. Hellstrøm stresser mye på kjøkkenet, så han må slappe av og puste litt. Vi kler oss begge opp i alt for trange våtdrakter. Det ser ikke bra ut, sier han.

2016: Tilbake på skjermen som kjip megler