Nå skal de lage halloween-fest i sentrum

Lørdagen før halloween skal sentrum preges av skumle gresskar.

SKUMMELT: Halloween faller i år på en tirsdag. Tromsø sentrum vil markere dagen lørdag formiddag - ikke med kostymer, men med gresskar, ansiktsmaling og marsmallows-grilling. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

For aller første gang skal halloween prege Tromsø sentrum en lørdag formiddag. Det er det nystartede selskapet Tromsø sentrum AS som har tatt initiativ til festen lørdag 28. oktober.

De har allerede lagt merke til at sentrumsarrangementer er det som trekker store folkemengder til sentrum. Fra i sommer var det arrangementer som Musikkfest Tromsø, Arctic Race of Norway og matfestivalen Smak som trakk horder med folk. Derfor slår de nå til med en halloween-fest.

– Vi vil at alle butikker og gårder i sentrum skal pynte med gresskar og gresskarlykter, sier Trude Ørpetvedt, daglig leder i Tromsø sentrum.

De har også gått til et stort innkjøp for anledning.

– Vi har kjøpt tre bålpanner som skal plasseres på strategiske steder rundt i byen. Der skal man kunne grille marshmallows, sier Ørpetvedt.

– Legger dere opp til kostymefest?

– Nei, for selveste halloween er på tirsdagen etter. Men vi jobber med å få tak i ansiktsmaling for barna, sier Ørpetvedt.