Røymo møtte Icelandair – vil ha direkterute fra Reykjavik til Tromsø

I forrige uke besøkte ordføreren Icelandair sitt hovedkvarter i Reykjavik, i håp om å få selskapet til å etablere en direkterute til Tromsø.
nyheter

– Vi ønsker oss flere utenlandsruter til Tromsø, og Icelandair er interessant fordi de har mange direkteruter til store amerikanske byer. Håpet er at de vil etablere en direkterute mellom Reykjavik og Tromsø, som igjen vil koble Tromsø direkte til mange ruter til USA, sier ordfører Kristin Røymo (Ap) til iTromsø.

Forrige uke var hun sammen med med representanter fra kommunen, Visit Tromsø og kommersiell sjef på Tromsø lufthavn på besøk til hovedkvarteret til Icelandair i Reykjavik. Og Røymo forlot møtet med stor optimisme.

– I dag har de direkterute mellom Reykjavik og Oslo, Bergen og Trondheim. Vi ønsket å se om det var mulig å få dem til og vurdere Tromsø, og det vil de absolutt gjør sier Røymo.

Tidligere denne uka: Ny direkterute fra Tromsø

Kontakter også Widerøe og Norwegian

Hvorvidt direkteruten til island blir en realitet eller ikke er usikkert, men Røymo forteller at de ble enige om å holde kontakten videre.

– Trafikktallene til Tromsø vokser nå så sterkt at flyselskapene vil bedømme fortløpende om destinasjonen er interessant. Vi ble enige med Icelandair om å holde kontakten,og det ble også snakket om et eventuelt samarbeid mellom Widerøe og Icelandair. Men jeg oppfattet dem som veldig positive til en direkterute fra Tromsø, sier Røymo som opplyser at de vil ta kontakt med Widerøe snarlig.

– Vi vil i tillegg ta kontakt med Norwegian som også flyr til Reykjavik.

Les også: Nå kuttes kanskje denne populære direkteruta

Første mulighet i 2019

– Reiselivet er for hjørnesteinsbedrift å regne i Tromsø. Det gjør at vi trenger en bærekraftig utvikling, og vår jobb er å selge inn Tromsø og vise de mulighetene vi har å tilby. En slik direkterute vil være bra både for turistnæringen og for fastboende, som da vil forkorte reiseruten vår vestover betraktelig, sier ordføreren.

Icelandair har lagt rutene for 2018, men muligheten er altså åpne for 2019.

– Dette var vårt første møte med Icelandair, og jeg håper at det blir flere, sier Røymo.