Widerøes første jetfly skal lande i Tromsø

I april neste år skal Widerøes første jetfly fly fra Bergen til Tromsø.

Her skal Widerøes første jetfly lande neste år.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

Det blir den første flyturen for de nye jetflyene til Widerøe i Norge. Både SAS og Norwegian har allerede jetfly.

– 24. og 26. april 2018 skrives det luftfartshistorie, ikke bare i Norge, men på verdensbasis, skriver Widerøe i en pressemelding.

Flyene, E190-E2, er den brasilianske produsenten Embraers andre generasjons jetfly. De vil først fly fra Bergen til Tromsø, før neste tur går fra Bergen til Bodø.

Aslak Sverdrup er lufthavndirektør i Avinor. Han mener flyene vil være viktig for turismen i Nord-Norge.

– Denne flytypen representerer en helt ny generasjon fly når det gjelder lavere støy, mindre utslipp og høyere komfort. Vi er også svært glade for at nettopp Embraer skal gå i ruten mellom Bergen og Tromsø, en viktig flyrute både for både forretningsreisende og turister.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter