Musikal-nivå på årets Barfotrevyen

Søt romantikk, bitre flyvertinner og våpenglade politifolk står på menyen i årets Barfotrevy.

IMPONERTE: Mange av sangerne på årets barfotrevy holder imponerende høy standard.  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Årets Barfotrevy har mange morsomme elementer, men aktørene gjør det absolutt skarpest på de musikalske numrene, med flere dyktige vokalister, et usedvanlig funky revyband og en drivende dyktig blåserrekke. Elevene ved Langnes ungdomsskole har også gjort seg stor flid med oppfinnsom kulissebygging, og gigantiske pappkonstruksjoner, den ene mer vanvittig enn den andre, gjorde premièren til en minnerik onsdagskveld.

Årets revy bygger i stor grad rundt en kjærlighetshistorie mellom karakterene «Glenn» og «Michelle», hvor førstnevnte virker mer opptatt av FIFA enn en romanse. Tematisk brukes klare referanser til musikalklassikeren «Grease», og åpningsnummeret er bygd på nettopp «Summer Nights» fra nevnte film. Et nesten overraskende høyt nivå på enkelte av sangprestasjonene, gjør at man et lite øyeblikk nesten glemmer at dette ikke er en musikal, men en revy.

Se den store bildeserien fra revyen her

Revyelementene blir deretter raskt introdusert, og vi møter blant annet en forvirret finnmarking på radio, samt en ropende og skrikende fidget-spinninginstruktør. Av karakterhumoren er det også verdt å nevne den sarkastiske flyvertinnen, som bak et påklistret smil sliter med å skjule sin forakt mot passasjerene.

Les også: Lover romantikk under årets revy

FATTERU: Eventyret om de tre små griser blir ikke helt det samme etter å ha hørt det på krokendialekt.  Foto: Haakon Steinmo

 

I første akt kom likevel ikke de store latterbombene, og mellom sanger med ganske alvorstung tematikk, som asyl- og miljøpolitikk, ble sistenummeret «Pust» i all sin enkelhet aktens morsomste.

Etter pausen kom derimot flere humoristiske perler på en snor. I sketsjen «Polygami» blir vi invitert på tidenes kleineste fellesmiddag, og i «Pang!» møter vi politifolk som er lykkelig for å ha fått våpen at de prøver dem på hverandre. Surrealismen med å hilse på vilt fremmede i fjellet blir utforsket i nummeret «Y», hvor en stakkars turgåer ender opp i noe som minner om en eksistensiell krise.

Høydepunktet for undertegnende ble eventyret om de tre små griser, gjenfortalt med tidenes «feteste» krokendialekt og fantastiske kostymer. Når ulven sier «æ ska spis dæ, fatteru», og grisen svarer «fette stress», er det ikke mange som klarer å holde tilbake latteren.

Les også: Fjorårets anmelde

SPINNING: Pappkulissene på årets revy stiller i en klasse for seg selv.  Foto: Haakon Steinmo

 

Det er også verdt å nevne innslaget «Terapimøte», som en oppsiktsvekkende velskrevet og godt timet sketsj.

Barfotrevyen har mange gode øyeblikk, og er jevnt over sterkest på det musikalske. Sketsjene satt kanskje ikke helt i første akt, men tok seg betraktelig opp i den siste. Bandet fortjener også en ekstra stjerne i boka for kveldens best skjulte vits, så her lønner det seg å høre etter når musikerne blir presentert.

Om man vil finne ut om «Glenn» til slutt får sin «Michelle», har man muligheten til og med lørdag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter