Nå selges huset til avdøde Odd Steinsvik – til 26 millioner kroner

Den kjente Tromsø-arkitekten døde brått i fjor. Nå selges huset han bodde i – og som arkitektkontoret hans hadde tegnet.
nyheter

Arkitekt Rose Marie Steinsvik, Odd Steinsviks kone og kompanjong, eier fem av de sju rekkehusene på Storelva som er lagt ut for salg.

- I den situasjonen jeg er i nå, foretrekker jeg å være leietaker. Vi hadde egentlig bestemt oss for å selge ett og ett hus, men valgte å legge alt ut samlet isteden, sier Steinsvik.

Hun vedgår at det er noe vemodig å selge det arkitektoniske prestisjeprosjektet som har huset familie og ansatte ved Steinsvik Arkitektkontor.

- Når man blir eldre, ønsker man å ha færrest mulig utgifter i det daglige. Jeg driver fortsatt arkitektkontoret, selv om det hos noen oppfattes som om vi har lagt ned, sier Rose Marie Steinsvik.

- Selges ikke til enkeltpersoner

– Vi selger ikke til enkeltpersoner, da dette selges i sin helhet. Så det er helt åpenbart at vi selger dette til eiendomsutviklere. I første rekke vil vi henvende mot oss entreprenører som gjerne utvikler og oppgrader eiendommer, sier daglig leder/partner Oddbjørn Berg i Tiger eiendom, som har fått ansvar for gjennomføringen av salget.

Rekkehusene består av syv boenheter. I en av disse bodde den kjente Tromsø-arkitekten Odd Steinsvik sammen med sin kone Rose Marie frem til han døde brått og uventet i august i fjor i alder av 72 år. Siden har Rose Marie Steinsvik blitt boende, men nå selges hele husrekken, til en samlet pris på 26 millioner kroner.

 

– Unike i seg selv

– Det er et veldig spesielt bygg med spesielle materialer og mange glassformasjoner. Disse husene er unike i seg selv, og det er første gangen vi har hatt gleden av å selge noe som er av så høy kvalitet innen bolig. I tillegg holder det en høy standard hva gjelder energibesparelse, som vi ser er veldig i tiden. Det øker verdien på bygget, sier Berg og legger til at en eiendomsutvikler muligens vil gjøre noen oppgraderinger.

– Bygget er ti år gammelt, og en viss oppgradering vil nok være nødvendig. Det er ikke slik at ting er slitt, men når et bygg har vært brukt i ti år så vil man etter hvert gjøre noen endringer.

Rekkehuset ligger på Storelva og har god utsikt mot Tromsøya, Fløya og Tromsdalstinden. I prospektet er boligprosjektet beskrevet som «unikt i trendy massivtre, på stor tomt og med elv på eiendommen».

 

Viste frem hjemmet på TV

I dag er det tre eiere som eier de sju rekkehusene, hvor Rose Marie Steinsvik altså innehar den største eierandelen. Ifølge Berg ønsker enken og en av de andre eierne å bli boende i sine leiligheter, mens den tredje eieren har flyttet. Alle tre ønsker å selge bygget.

Steinsvik arkitektkontor ble etablert i 1972 og har vært i kontinuerlig drift siden. Ekteparet Steinsvik er kjent som en av forkjemperne for miljøvennlig arkitektur, og står blant annet bak Norges fiskerihøgskole på UiT, Krafthallen og Villmarksenteret i Håkøybotn.

I fjor viste Rose Marie Steinsvik frem hjemmet på Storelva i forbindelse med programserien «Arkitektens hjem» på NRK2. En uke etter innspillingene døde Odd Steinsvik etter et illebefinnende, men familien ønsket likevel at han skulle figurere i serien.

PÅ STORELVA: Slik ser rekkehuset ut ovenfra. Foto: Tiger eiendom