Retter opp i feilmontert The Edge-fasade

Arbeidene med fasaden på The Edge blir mer omfattende enn først tenkt. Trolig blir det 12 etasjers høye stillaset stående til langt ut i desember.

TETTER FASADEN: Feilmonterte fasadeplater og dårlig tetting er årsaken til arbeidene som pågår på fasaden til The Edge.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Etter at det ble montert stillas på de nederste etasjene på spissen til The Edge på ettersommeren, har stillaset vokst helt til 12. etasje. Slik blir det stående en god stund til.

Avsperret område

– Det har ikke vært en enkel operasjon. Vi håpet å bli ferdige i løpet av november, nå ser det ikke ut til at det blir før i desember, sier direktør Kenneth Bless i Pellerin AS.

LES OGSÅ: The Edge vant arkitekturpris i Bodø

Deler av området foran hotellet er helt avsperret. Hotellgjestene må gå gjennom en provisorisk overbygd korridor, fra kaia og inn til hotell-lobbyen.

Vann i vinduskarmene

Hotellet åpnet 1. mai 2014. Arbeidene er en reklamasjonssak som entreprenøren Hent tar på seg alle kostnader for. Vannlekkasjer i den karakteristiske spissen som stikker ut mot Tromsøysundet er årsaken til de pågående fasadearbeidene.

– Vi hadde noen tilfeller hvor det kom vann i vinduskarmen i et par av etasjene. Det ble gjort en full sjekk av fasaden som er bygd på en spesiell måte. Det viste seg at platene er montert feil og tettingen er feil utført, dermed skifter vi ut alle for sikkerhets skyld, sier Bless.

LES OGSÅ: Kjøkkensjefen på The Edge «sparket» Øyvind Alapnes – la ut utlysning på sjefsjobben ved en feil

Må ta pauser

Alle platene i hotellfasadenes to spisser blir fjernet og nye lagt på igjen. Været er også en utfordring for arbeiderne i stillaset. De kan ikke jobbe dersom det blåser for mye.

– Når det er mye vind må arbeiderne ta seg pause i arbeidet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter