Wilhelmsen samlet inn en sjettedel av donasjonene under næringslivsstafetten

Totalt fikk TV-aksjonen inn 600.000 kroner fra byens næringsliv. Gunnar Wilhelmsen dro alene inn 106.000 kroner.

OVERTALENDE: Gunnar Wilhelmsen fikk i løpet av to timer 16 bedrifter til å bidra med i alt 106.000 kroner under onsdagens næringslivsstafett. 8Foto: Lars Johnsen 

nyheter

– Det er helt utrolig bra!

Utropet tilhører Josefine Constance Voraa, byaksjonskoordinator for TV-aksjonen NRK 2017. Hun er med andre ord svært fornøyd over innsatsen til de vel 23 næringslivslederne, kommunetoppene og politikerne som onsdag ettermiddag samlet seg på The Edge for å ringe rundt til byens bedrifter og be om penger til aksjonen.

– Det er et løft fra tidligere år. I fjor fikk vi totalt inn 516.000 fra næringslivet, mens det i år fremdeles kan øke, ettersom bedriftene fremdeles kan bidra helt fram til søndag, sier hun.

Det er fortsatt usikkert om man vil klare å slå rekorden fra 2013, hvor næringslivet bidro med 803.000 kroner.

Wilhelmsen fikk inn mest

STORFORNØYD: Byaksjonskoordinator Josefine Constance Voraa roser byens bedrifter, de som deltok på næringslivsstafetten og ungdommene som torsdag hev seg rundt for ringerunde nummer to. Foto: Lars Johnsen 

Ifølge Voraa var det Gunnar Wilhelmsen som dro inn klart mest under onsdagens stafett.

Grunnet tekniske problemer kom han sent i gang med ringingen, men det ser ikke ut til å ha spilt inn på resultatet.

Av 600.000 kroner, samlet han alene inn 106.000 kroner.

– Resten av pengene lå nokså likt fordelt mellom de andre deltakerne, forteller Voraa.

iTromsø har forsøkt å få en kommentar fra Wilhelmsen, men har så langt ikke lykkes.

Ungdomspolitikere trådte til

Da onsdagens ringerunde var ferdig, var det flere bedrifter på TV-aksjonens liste som ikke tok telefonen. Derfor påtok 25 representanter fra byens ungdomspartier og Tromsø Ungdomsråd seg å følge opp ringerunden torsdag ettermiddag.

– Stemningen ute i næringslivet er god og det er fantastisk at vi har et lokalt næringsliv som bidrar til årets TV-aksjon, sier Sebastian Henriksen i Unge Høyre.

– Det er artig å kunne bidra. Det at alle ungdomspartiene ser verdien av dette og bruker av sin fritid for å delta er bra og viktig når de fleste av oss har det svært godt, skyter Aleksandra Seljeseth i AUF inn.

Skolemateriell til 1.000 barn

DEL TO: 25 ungdommer fra ungdomspartiene og Tromsø Ungdomsråd fulgte torsdag opp bedriftene som ikke svarte under ringerunden onsdag. De fikk i løpet av ettermiddagen inn 40.000 kroner. Foto: Privat 

Til sammen fikk ungdomspolitikerne inn 40.000 kroner. Noe som utgjør skolemateriell til 1.000 barn.

Både Voraa og komitéleder for TV-aksjonen i Tromsø kommune, Elin Jørgensen, roser ungdommene.

– Det er flott å se at de engasjerer seg. Vi setter uendelig stor pris på det, sier Jørgensen.

Det er tredje året ungdommene stiller opp for TV-aksjonen.

LES OGSÅ:

Mangler bøssebærere

Utover bidragene fra næringslivet, har UNICEF fått inn 100.000 kroner fra kommunen, samt en rekke større beløp fra skolene i Tromsø.

– Vi har ennå ikke fullstendig oversikt over donasjonene, men bare Slettaelva leverte 39.000 kroner, sier Voraa.

Selve TV-aksjonen går av stabelen førstkommende søndag.

– Vi mangler enda flere bøssebærere, spesielt i områdene Lunheim, Reinen, Berg og Breivika/Gimle. Dersom noen er interessert, er det bare å ta kontakt, sier byaksjonskoordinatoren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter