Den omkomne i fallulykken var kaptein på Krokelvdalen: – Døde mens han gjorde det han likte best

Snorre Larsen ble kun 22 år gammel. I dag samlet lagkameratene seg etter sjokkbeskjeden om at det var kapteinen deres som mistet livet i Lofoten.
nyheter

Tromsø-laget Krokelvdalen IL fullførte sist helg årets sesong i 4.-divisjon på best mulig måte da de vant 7–0 borte mot Senja 2 i siste serierunde. Helgen etterpå dro kaptein Snorre Larsen på jakt i Lofoten, for å gjøre det han elsket mer enn fotball. Det skulle vise seg å bli hans siste tur.

– Jeg kjenner ikke detaljene, men vet han falt ned fra fjellsida der mens han var på jakt med en klassekamerat, forteller Erik Jensen Liland, lagkamerat i Krokelvdalen IL.

Det var i går klokken 20 at nødetatene fikk melding om en mann i tyveårene som hadde falt 300 meter fra fjellet Moltinden, helt nord på Moskensøya i Lofoten. Larsen var på jakt sammen med en kamerat. Det var han som meldte ifra om ulykken.

Han ble erklært død på stedet.

Samlet hele laget

Liland fikk sjokkbeskjeden i går kveld.

– Jeg var ute og drakk øl med noen felles kompiser av Snorre, så da for vi bare rett hjem og møttes med noen andre venner av Snorre. Vi ga hverandre klemmer og pratet litt, forteller Liland.

Snorre Larsen spilte halvannen sesong og var ekstremt godt likt i spillergruppa.

– I dag klokken 17 samlet vi hele laget. Jeg var god venn av Snorre før han kom til Tromsø. Vi sendte en felles hilsen fra laget og jeg pratet med faren til Snorre. Han satt veldig pris på det.

– En av våre beste spillere

I AKSJON: Her er Snorre Larsen (til høyre) i aksjon for Krokelvdalen IL i Skarphallen i vinterserien i år. Foto: Privat/Viggo Hansen 

 

Larsen ble kaptein foran årets sesong etter kun en halv sesong i klubben.

– Det var et så naturlig valg. Han var godt likt, jovial og en fantastisk type både på og utenfor banen. I tillegg var han en av våre beste spillere, forteller Liland.

For samtlige spillere har det vært tungt. Især også for lagets bulgarske spiller Desislav «Desko» Kiriv Andreev.

– Desko var på jobb i dag, så jeg skal besøke han på mandag. Han var helt knust. Snorre var den han kjente best. Han satt alltid på Snorre til trening, og det viser hvor godhjertet Snorre var. Han tok alltid vare på folk, sier Liland.

Snorre Larsen studerte på Universitetet i Tromsø til å bli lærer, og hadde nylig kjøpt leilighet i byen med kjæresten.

– Faren til Snorre sa at Snorre døde mens han gjorde det han likte best, å være på jakt. Jeg synes det er fint med en slik positiv tanke midt i denne tragedien. Han vil dypt savnet. Han var en likende fyr som mange var veldig glad i, sier Liland.