Natt til søndag visiterte politiet igjen folk i Tromsø sentrum

Men etter å ha sjekket over 200 personer gjennom helga har ikke politiet funnet noen som har båret kniv eller andre våpen.
nyheter

Søndag morgen skriver politiet på Twitter at de i løpet av natta har visitert rundt 150 personer i sentrum. Målet er å avdekke bæring av kniv, men ingen våpen ble funnet.

Ifølge operasjonsleder Steinar Gudmundsen gjennomførte politiet visiteringen fra midnatt og frem til klokken 04.00.

– Det er innsatsleder på stedet som avgjør hvem som blir sjekket, men det er både folk som er på vei inn på utesteder og folk som går på gata, sier Gudmundsen.

Også natt til lørdag gjennomførte politiet visiteringer i Tromsø sentrum. Da ble 60 personer sjekket, og heller ikke da ble det avdekket straffbare forhold.

Politiet benytter metalldetektor i aksjonene, og visiteringen er hjemlet i politilovens paragraf syv.

– Bakgrunnen for at vi gjør dette er for å forebygge at folk ikke skal gå på byen med kniv eller andre våpen på seg.

– Har det vært et problem?

– Nei, det har ikke vært noe stort probelm, men vi oppretter titt og ofte saker på personer som bærer våpen på offentlige steder.

Gudmundsen forteller videre at politiet vil fortsette med visiteringer i sentrum, og at det primært vil foregå i helgene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter