Denne tromsøskolen bidro med over 75.000 kroner til TV-aksjonen

Det er det nest største bidraget i hele Tromsø kommune. Kun kommunen selv ga mer.

FOR EN GOD SAK: Her løper elevene fra Slettaelva skole flere runder rundt en løype skolen hadde satt opp for å samle inn penger til årets TV-aksjon. Foto: Slettaelva skole 

nyheter

200 elever ved Slettaelva skole deltok sist onsdag på skoleløp for TV-aksjonen.

Elevene hadde fått med seg sponsorer hjemmefra som skulle donere et beløp til TV-aksjonen for hver runde eleven sprang rundt løypa skolen hadde laget.

ENGASJEMENT: Alle elever fra 1. til 7. trinn deltok i skoleløpet. Her er Sara Lund Straumsnes i front. Foto: Slettaelva skole 

– Jeg synes det er kjempekult at elevene har fått til dette. I 30 minutter sprang alle elevene for TV-aksjonen. De har virkelig stått på og vi er veldig imponerte, forteller rektor Vegard Yttergård.

Under skoleløpet var alle elevene ute og sprang. De hadde til og med fått besøk av et knippe TIL-spillere som var med for å heie.

– Vi har skapt litt ekstra blest rundt det i år.

Skolegang i krigsherjede land

BESØK: Her løper TIL-guttene Jonas Johansen, William Frantzen og Jacob Karlstrøm sammen med elevene. Foto: Slettaelva skole 

Det er tema for årets TV-aksjon. Pengene som samles inn går til Unicefs arbeid med å gi barn og ungdom som rammes av krig og konflikter muligheten til en utdanning.

Det tror rektoren har gjort elevene ekstra engasjert.

– Det er et tema som klinger kjempebra for oss. Skole og utdanning for barn i fattige land er noe elevene kan kjenne seg igjen i, noe som skaper ekstra engasjement, forteller han.

Skolen har både forrige uke og denne uka et opplegg for elevene i forbindelse med TV-aksjonen.

– Alle lærerne har vært med og heiet elevene fram. Vi har hatt besøk av byaksjonskoordinator Josefine Voraa og fylkesaksjonskoordinator Inger-Heidi Kjærvik som har vært innom og snakket med elevene, vi har fulgt undervisningsoppleggene laget av Unicef og tirsdag arrangerer vi FN-dag der alle elevene møtes etter skoleløpet vi hadde sist onsdag, sier Yttergård.

Slår tidligere rekorder

FULL FART: Elevene fikk sponset et beløp per runde de sprang. De hadde 30 minutter på seg til å springe så mange runder de klarte, da gikk det fort for seg for Lotti Müller-Mikalsen. Foto: Slettaelva skole 

I Tromsø er det så langt samlet inn 3.157.138 kroner hvorav 75.408 kroner kommer fra elevene på Slettaelva. Det er ganske mye mer enn tidligere år.

– Vanligvis har vi ligget på rundt 5.000 kroner i bidrag, så i år har vi virkelig satt inn en innsats, sier en veldig fornøyd Yttergård.

Om skolen har klart å sette en ny standard for innsamlingen vil han likevel ikke spekulere i.

– Jeg vet ikke hva tema det blir til neste år, men jeg tror nok ikke vi når årets beløp, sier han og legger til:

– Men aldri si aldri, vi er uansett klar igjen til neste år.