Ny arktisk arkitekturpris får 200.000 kroner

Kommunen stifter en ny arkitekturpris innenfor rammen av Arktisk Hovedstad.

PRISVINNENDE: The Edge har vunnet flere arkitekturpriser etter at hotellet ble åpnet i 2014. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

I februar i år vedtok kommunestyret at det skulle etableres en arkitekturpris som skulle sette søkelyset på arkitektur «hvor fokus på byutvikling og kvalitet er formålet».

Nå har administrasjonen utredet vedtaket, som baserte seg på et privatforslag fra Arbeiderpartiets Ragni Løkholm Ramberg, og i onsdagens kommunestyre skal politikerne ta endelig stilling til prisen. Navnet foreslås å bli «Arktisk Hovedstads Arkitekturpris» – og det settes av 200.000 kroner årlig til prisen.

Vel å merke skal ikke beløpet gå til fremtidige vinnere – det skal også finansiere juryarbeidet.

For å vinne prisen må arkitekter, utbyggere eller andre som sysler med byggfaget oppfylle følgende:

«Prisen skal tildeles arkitektur som på en fremragende måte bidrar til en fremtidsrettet, miljøvennlig og smart byutvikling i Tromsø».

Politikerne i kommunestyret skal også vedta statutter for prisen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter