Flytter til Australia og gir seg som politiker

Jonas Stein (V) vil søke fritak fra kommunestyret og varsler at han ikke stiller til gjenvalg når familien flytter til Australia.

Jonas Stein (V)  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det melder han på sin egen Facebook-profil i dag.

- I går fikk jeg en svært hyggelig melding fra dekanatet på HSL-fakultet om jeg var tildelt utenlandsstipend for 2018/2019. Det betyr at familien fra sommeren 2018 skal bo et år i Australia hvor Linda skal være gjesteforsker på The University of Melbourne, og jeg på samme universitet skal være Visiting PhD-student ved School of Social and Political Studies. Det blir et fantastisk eventyr for hele familien og vi gleder oss enormt alle sammen, skriver Stein.

Lang fartstid

Han ble valgt inn i kommunestyret i Tromsø for Venstre høsten 2007, og sittet i kommunestyret siden. Fra 2011 til 2015 var Venstre-politikeren byråd da Høyre, FrP og Venstre satt i posisjon.

Nå er det slutt på lokalpolitikken, både kort og lengre sikt.

- Det betyr samtidig at jeg fra sommeren 2018 kommer til å søke om fritak fra mine verv som folkevalgt i Tromsø kommune ut kommunestyreperioden. Jeg kommer heller ikke til å stille til gjenvalg til kommunestyret i 2019, skriver Stein.

Gode minner

Han ser tilbake på karrieren som politiker med mange gode minner.

- I dag er det på dagen nøyaktig 10 år siden jeg møtte på mitt første møte i Tromsø kommune som folkevalgt. Det har vært en stor ære å få den tilliten fra innbyggerne i Tromsø alle tre gangene jeg har stilt til valg. Som igjen har kunnet brukes til å bira til gjennomføringen av alt fra store tunge saker som Tromsøbadet, dobbelt kollektivfelt, langs Stakkevollvegen, Tromsømarka til mindre (men artige) saker som selvbetjente bibliotek, ny skjenkepolitikk og oppstarten av RakettNatt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter