Nominert til miljøpris for satsning på elbusser

Troms fylkeskommune er nominert til «Årets lokale klimatiltak 2017».

FYLKESHUSET   Foto: Trond Sandnes

nyheter

Fylkeskommunen har kjøpt inn to el-busser, og har derfor blitt nominert til prisen som deles ut av KS og miljøstiftelsen Zero på Zerokonferansen neste uke.

– Viser vei

Fylkestinget vedtok kjøpet av el-bussene i juni. På sikt vurderer fylkeskommunen å erstatte bybussene med elektriske busser.

– Gjennom å sette inn to elbusser på lange, faste ruter med utfordrende værforhold i Tromsø som første ledd i en langsiktig flåteoppbygging, viser Troms fylkeskommune vei for andre norske byer. Dette er et prosjekt med stor signal- og overføringsverdi, sier juryen i en pressemelding.

Juryen består av tidligere statsråd Kristin Halvorsen som nå er direktør for Cicero, KS’ områdedirektør for interessepolitikk, Helge Eide, tidligere statsråd, Odd Einar Dørum, og Marius Holm, leder for Zero.

Seks nominerte

Troms konkurrerer med fylkeskommunene Sør-Trøndelag og Vestfold, og kommunene Oslo, Sandefjord og Sarpsborg.

Zerokonferansen går av stablene i Oslo 31. oktober til 1. november.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter