Står fremdeles uten mistenkt i brannstifter-sak: Ber publikum om hjelp

Politiet står uten mistenkte etter fire ukers etterforskning av brannen hos både Dyrebeskyttelsen og et nabohus.

brant inne: De 13 kattene som bodde på dyrebeskyttelsens hjelpesenter døde i brannen som brøt ut natt til lørdag 30. september.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Natt til 30. september satte noen fyr på hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen på toppen av Langnesbakken. 13 katter omkom i brannen, og saken etterforskes fortsatt av politiet.

Politiet har sendt inn tekniske bevis til undersøkelse og venter svar på dem. Ifølge Lene Fabek, fungerende seksjonsleder for etterforskning, er brannstiftersaken prioritert av Tromsø-politiet.

Eget team

– Et team med etterforskere jobber med saken for fullt, men vi har ikke noe nytt å melde, sier Fabek, som erkjenner at det foreløpige politiarbeidet ikke har gitt resultat i form av en mistenkt gjerningsperson.

– Vi går nå gjennom alt av opplysninger som er samlet inn, samt at vi jobber med å hente inn nye. Vi gjør vitneavhør og går gjennom innsendt materiale, sier Fabek.

Ber publikum om hjelp

Politiet har tidligere bedt publikum om tips som kan hjelpe til med å oppklare saken.

– Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med noen som har tips eller teorier i forbindelse med saken. Kanskje noen vet om noen som har gått forbi, eller om personer som har vært i nærheten. Opplysninger som kan virke ubetydelige, kan være viktige for oppklaringen av saken. Har noen hørt noe eller tenkt at politiet burde vite om noe, oppfordrer jeg dem til å kontakte oss, sier Fabek.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter