Urmaker-brekket: – Tiden jobber mot oss

Politiet erkjenner at tiden ikke er deres venn i etterforskningen av millionbrekket mot Urmaker Jørgensen.

INNBRUDD: Politiet har sperret av området utenfor Urmaker Jørgensen i Sjøgata. De etterforsker et innbrudd som har blitt gjort natt til onsdag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Natt til 1. oktober brøt tyver seg inn hos Urmaker Jørgensen i sentrum. De fikk med seg klokker til millionverdier. Politiet har ikke klart å komme nærmere løsningen på hvem som sto bak brekket.

– Nå jobber vi med å analysere innsamlede data. Tiden jobber alltid mot politiet når noe kriminelt har skjedd – også i dette tilfellet, sier Ståle Luther, leder for etterforskningsseksjonen.

Undersøker bevegelser

Det er funnet en svart VW Passat forlatt på en traktorvei i Malangen. Politiet tror dette er bilen som gjerningspersonene brukte i forbindelse med brekket.

– Vi undersøker nå hvor bilen har vært i Tromsø den aktuelle natten. Den har trolig oppholdt seg i byområdet i en time før brekket. Vi er dermed interesserte i opplysninger som kan kaste lys over bilens bevegelser i det aktuelle tidsrommet, sier Luther.

Han erkjenner at politiet ikke har god nok oversikt over bilens bevegelser i byområdet.

Les ogsåDaglig leder: – Det ser ut som at de visste hva de drev med og hva de skulle ta

Kan være utlendinger

Politiet har tidligere etterlyst vitneobservasjoner av en mørk Audi og en mørk Passat. Sistnevnte tror de kan være bilen som ble funnet i Malangen.

– De ble observert kjørende i området rundt Nordkjosbotn den samme natta, sier Luther.

– Har dere undersøkt grenseoverganger om Audien har passert?

– Vi undersøker grenseovergangene også. Det kan være utlendinger som står bak. Vi jobber med flere spor, sier Luther.

Les også: Har fått tips etter TV-program

INNBRUDD: Politiet etterforsker et innbrudd hos Urmaker Jørgensen i Sjøgata.   Foto: Ronald Johansen

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter