Enige om fire felt på Stakkevollveien

Kommunen, fylkeskommunen og veivesenet er nå enige om å bygge fire felt på Stakkevollveien.

FIRE FELT: Stakkevollveien skal få en betydelig oppgradering. Når den er ferdig vil det bli to kollektivfelt, gang og sykkelvei, samt fortau i tillegg til den vanlige bilveien.   Foto: Per Eliassen

nyheter

I en pressemelding skriver kommunen at partene har presentert ulike forslag for profilen på Stakkevollveien. De tre etatene er nå enige om å bygge en ny firefelts vei langs Stakkevollveien, og sier seg fornøyd med enigheten.

– Det viktigste for oss nå har vært å komme til en enighet, sånn at veien kan bygges, sier ordfører Kristin Røymo i en pressemelding.


Reagerer på Stakkevollvei-planene: – Man trenger ikke grøntarealer midt i en firefeltsvei

Høyres Øyvind Hilmarsen mener det er rart at plener og trær blir prioritert foran bilister i planene for den nye Stakkevollveien.


Plass til alle

Det nye forslaget til vei gir både kollektivfelt og kjørefelt i begge retninger. Dessuten er det funnet plass til en gang- og sykkelvei som skal romme syklister og gående på vestsiden av veien. Det blir også et fortau på østsiden.

– Dette resultatet er langt bedre enn dagens løsning, uansett hvilken reisemåte trafikanten velger: Kjøre, ta bussen, sykle eller gå. Vi har jobbet lenge for å komme fram til dette kompromisset, og er svært fornøyd med å nå kunne lande en løsning, uttaler regionveisjef Torbjørn Naimak i pressemeldingen.


Vil ha enveiskjøring på Stakkevollveien

Statens vegvesen anbefaler enveiskjøring på Stakkevollveien.


Må dele felt

For å gi den nye Stakkevollvegen to kollektivfelt, skal syklistene og fotgjengerne dele en gang- og sykkelvei i stedet for å få hver sine separate felt.

– Både syklister, fotgjengere og kollektiv får det bedre enn i dag. Nå skal også endringene langs de andre veitraseene mellom sentrum og Breivika ses i sammenheng med denne endelige løsningen for Stakkevollveien, sier Røymo.

Ifølge pressemeldingen mener fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, at det er en god idé.

– Nå gir vi myke trafikanter en langt mer innbydende og farbar vei. I vinterbyen Tromsø er det like viktig å sikre at bussen kommer seg raskt fram. Det har stor betydning for Tenk Tromsø, og den fremtidige metroringen, at vi nå får kollektivfelt i begge retninger langs Stakkevollveien, sier Prestbakmo.

Administrasjonen i Tromsø kommune skal legge fram saken til endelig politisk behandling i november. Saken skal opp i kommunestyret 22. november.


Slik vil de gjøre Tromsø til en «smart by»

Hvordan skal Tromsø bli en smartere by innenfor infrastruktur, design og helse?


Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter