Grunnstøtingen har skjedd ved Vågsøya, like ved Vengsøya. Ferga har to passasjerer og et mannskap på fire.

– Årsaken til grunnstøtingen er foreløpig ukjent, sier Torkild Torkildsen, adminsitrerende direktør i Torghatten Nord som drifter strekningen.

Kystvakta er på vei til ferga for å bistå den. Foreløpig er det usikkert hva som må til for å få det grunnstøtte fartøyet av grunn.

– Foreløpige rapporter går ut på at det ikke er lekkasjer inn i skroget. Det er heller ikke meldt om utslipp fra ferga, sier Torkildsen.

Torghatten mobiliserer nå en reserveferge. Det er uklart når den er i drift.

Overført til "Aurora Explorer"

Her har MF «Karlsøy» gått på grunn på Vågsøya. Foto: iTromsø-tipser

Ingen personer er meldt skadet som følge av grunnstøtingen. De to passasjerene er overført til hurtigbåten "Aurora Explorer" som ligger like ved Vågsøya.  Det er foreløpig uklart hvor de ilandsettes.

Hovedredningssentralen koordinerer arbeidet med å sikre passasjerer og å trekke ferga av grunn.

- Kystvaktskipet KV "Farm" er på vei, og forventes å være framme rundt klokka 15.30. KV "Andenes" er også på vei, samt en taubåt fra Tromsø - dersom det skulle være nødvendig, sier Kjell Johansen, vakthavende redningsmann hos HRS.

Venter på floa

Her har MF «Karlsøy» gått på grunn på Vågsøya. Foto: iTromsø-tipser

MF "Karlsøy" skal etter planen trekkes av grunn rundt klokka 15.30.

- Vi har situasjonen under kontroll. Siden det var en pågående øvelse i nærheten, er kystvakta raskt på plass. Samtidig ivaretar "Aurora Explorer" passasjerene, sier Johansen.