Sender ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold

Ifølge Meteorologisk institutt kan været som nå er på vei mot landsdelen skape problemer for trafikken.

illustrasjonsbilde 

nyheter

– Fra fredag morgen vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene og i indre strøk i Nord-Norge, melder Meteorologisk institutt på Twitter torsdags ettermiddag.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har også sendt ut OBS-varsel langs hele kysten av Nord-Norge. OBS-varselet er utstedt på grunn av ventede vanskelige kjøreforhold.

Ifølge varselet vil faren øke fra og med fredag og vare i fem dager, før faren er over onsdag 1. november.

– Grunnen til at OBS-varselet dekker et så stort område er at vi ikke vet akkurat hvor det kommer mest nedbør. Det blir kaldere overalt, men akkurat hvor bygene treffer er ikke lett å si. Ved å varsle et så stort området, kan alle kan være beredt, sier vakthavende meteorolog, Eirin Arnesen til Nordlys.

I varselet heter det at "det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap".

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter